Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 30 iunie 19:00.

Luminița GLIGA

THE WILD BEAUTY OF COLOURS |  SALA LIPSCANI, etaj 1| HANUL GABROVENI  – ARCUB

– expoziție de pictură –

1 – 30 iunie 2022

ARCUB, Sala Lipscani

 

Expoziția THE WILD BEAUTY OF COLOURS a artistului vizual Luminița GLIGA, va avea vernisajul miercuri 1 iunie 2022, ora 18.00  în SALA LIPSCANI, la etaj 1, Hanul Gabroveni din București.

Cuvântul de deschidere va fi rostit de curatorul expoziției și criticul de artă dr. Marius Tița.

Expoziția reunește o selecție de peste 20 de lucrări de pictură ale artistului vizual Luminița Gliga. În perioada 1 – 30 iunie 2022 iubitorii de artă sunt așteptați la Sala Lipscani, din Centrul vechi al Bucureștiului  pentru o nouă „călătorie cromatică” în spațiul meditativ, în universul picturii unde vizibilul, elementele citadinului, ale naturii (fauna și flora) sunt reinterpretate și devin parte a unor noi realități, totul fiind stăpânit de puternice game de culoare și lumină.

„Dacă între artist și operă pot fi uneori perfecte corespondențe, atunci Luminița Gliga este o pildă vie a unei asemenea realități. Armonioasă în acordurile cromatice ale compozițiilor sale în acrylic pe pânză și cu un duct al desenului plin de eleganță, dar armonioasă și elegantă chiar în făptura ei morală, încă tânăra artistă – scriam cu ani în urmă –  „își trăiește cu jubilație cufundarea în natură și cultură”.

Tradiția colajului inteligent înțeleasă, reminiscențele simboliste de pe retina unei persoane vizual cultivate, o perspectivă geometrică asupra naturii – a celei transilvane, cu colinele roșii, amintitoare parcă de cele iubite de Blaga la Lancrăm – , o natură din care făptura umană este – poate nu întâmplător exclusă, fac din picturile Luminiței Gliga un stil extrem de personal, unul apreciat, se pare, de colecționari și de muzee din țară, din Europa ba chiar și din America și Asia, și pe care astăzi îl sărbătorim în această expoziție personală de la Palatul Parlamentului.”

 

Acad. Răzvan THEODORESCU

Vicepreședinte al Academiei Române