Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 30 ianuarie 22:00.

Miercuri, pe 30 ianuarie 2019, de la ora 20:00, vă dăruim „Dawn” – primul album Dusty Ride și vă așteptăm cu drag să sărbătorim la Sala Mare, ARCUB  printr-un concert așa cum se cuvine cel mai important moment din existența trupei noastre de până acum.

Dusty Ride și-a căutat identitatea stilistică în ce a simțit a fi esența muzicii blues, acel substrat folcloric care ne duce până pe plantațiile de bumbac (ascultătorii care au văzut vreun concert cu ei știu de ce) și ceva mai departe de ceea ce cunoaștem azi ca „standarde” de blues. De acolo și numele trupei.

Abordarea însă nu s-a dorit a fi „prăfuită”, ca să parafrazăm, ci a rezultat într-un sound mai degrabă stâncos și edgy, la granița între blues și rock. Rădăcinile căutate (și găsite) au început să se prindă și în creațiile lor, adunate acum într-un album de debut numit (după piesa omonimă) Dawn.

Materialul conține 8 piese – 7 compoziții și o mostră de „proto-blues”(field-holler) tradițional a cappella, ce servește conceptului albumului de redescoperire și reinterpretare a rădăcinilor muzicii blues. Mergând mult înspre roots-rock, uneori cu accente stoner, piesele și temele lor reflectă cu visceralitate ce înseamnă muzica asta pentru cei patru : o salvare din existență. Muzica pieselor este scrisă colectiv de toți cei patru membri (Mac Marian Aciobăniței – chitară, Adrian Chepa – bass, Daniel Croitoru – tobe, Alina Ciolcă – voce), iar textele aparțin solistei Alina Ciolcă.

O parte dintre piesele acestui album pot fi ascultate aici:

„Red Line”         https://soundcloud.com/dusty-ride/red-line

„Redemption”    https://www.youtube.com/watch?v=QN_eTDS1zu4

„Take it easy”    https://www.youtube.com/watch?v=WoBD0_N48r8

„Flowin’ Blues”  https://soundcloud.com/dusty-ride/flowin-blues

„Nasty”               https://soundcloud.com/dusty-ride/nasty

 

Prețul unui bilet este 35 lei și include un exemplar al noului album.