Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 1 martie 22:00.

DUBLU CONCERT DE MĂRȚIȘOR

 

Emil Bîzgă | Marius Preda  

The Baroque Jazz Duo

Emil Bîzgă (RO) – trompetă

Marius Preda (NE) – țambal, pian, contrabas

The Barock Jazz Duo este un concept unic de spectacol în lumea muzicală românească și o provocare atât pentru publicul de jazz, cât și pentru fanii muzicii clasice. Combinând elemente desprinse din două perioade importante ale istoriei muzicii, The Barock Jazz Duo se folosește de trompetă și țambal pentru a purta ascultătorii din lumea lui Bach în sonoritățile World Music și a rămâne apoi într-un univers complet nou, imprevizibil și ireal. „Recomandăm acest program unui public dezbrăcat de prejudecăți, cu mintea deschisă spre noi lumi sonore și celor care vor, pentru un timp, să evadeze din realitate și să rămână suspendați, măcar în sala de concert, într-un timp încă neinventat.”  Emil Bîzgă & Marius Preda.

Născut la Iași, într-o familie de muzicieni, Emil Bîzgă își desăvârșește studiile muzicale începute în București cu un master în trompetă clasică la Malmö University din Suedia și un master în trompetă de jazz la Conservatorul din Hanovra, în Germania. În Statele Unite obține Artist Diploma la Rutgers University, din New Jersey, unde studiază cu Hakan Hardenberger, Wynton Marsalis și William Fielder, artiști care îi definitivează stilul și tehnica instrumentală. Influențat de experiențe diverse alături de orchestre de muzică clasică și de jazz, amprenta sa muzicală este o mixtură de sunete contrastante, unică în jazzul modern, ce a ajuns să fie recunoscută la nivel international. De-a lungul carierei urcă pe aceeași scenă cu nume mari precum Jimmy Cobb, Benito Gonzales, Marius Preda, Jon Davis sau Vladimir Cosma.

 

La vârsta de patru ani, Marius Preda primește un țambal cadou de la bunicul lui, instrument de care se îndrăgostește iremediabil. După ce studiază vibrafonul la Conservatorul Regal din Haga, artistul își dezvoltă un mod inedit de a cânta la țambal, devenind astfel primul țambalist din istoria jazzului mondial. Pe parcursul anilor, Marius Preda a cântat alături de Arturo Sandoval, Mike Stern, Dennis Chambers, Tom Kennedy, Teymur Phell, Sanah Kadoura, John Patitucci, Andreas Oberg, Lewis Nesh, Leonid Ptashka, Dave Kikoski, Didier Lockwood, André Rieu. După ce maestrului muzicii de film din Franța, Vladimir Cosma îl invită să cânte în turneul său din 2016 – 2017, în Franța și Elveția, acesta declară că „Marius e unul dintre cei mai buni muzicieni cu care am lucrat pe parcursul întregii mele cariere”, iar Arturo Sandoval îl descria „Marius este un dar de la Dumnezeu…”.

 

Berlin – București – eterna poveste

Oana Chițu Jazz Quartet

Oana Chitu (DE / RO) – voce

Anton Slavici (RS) – vioară

Valeriu Cașcaval (DE / MD) – țambal

Dejan Jovanovic (SE) – acordeon

 

Berlin – București – eterna poveste

Oana Catalina  Chitu s-a născut în Humulesti și din 1991 locuieste in Berlin. Inspirându-se din perioada interbelică și din amintirile parintilor ei, a înregistrat în 2007 albumul „Bucharest Tango” cu melodii din Micul Paris, album apărut în Berlin la binecunoscutul label internațional Asphalt Tango, care impresariază printre alții și Fanfara Ciocarlia.

Oana Chițu și ansamblul ei extind de această dată programul din „Bucharest Tango” cu cântecele Berlinul anilor ’20 – ’30, creând o punte de dragoste între cele două orașe.

 

 

Pret bilet 35 / 25 lei