Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 22 octombrie 20:00.

Peste 350 de hărţi, cărţi, manuscrise şi imagini rare despre istoria și cultura românilor sunt expuse, în această toamnă, în exclusivitate, la ARCUB – Hanul Gabroveni într-unul din cele mai originale și ambițioase proiecte expoziţionale private din ţara noastră.

Expoziţia ilustrează istoria, cultura și „romanitatea românilor” de-a lungul ultimelor cinci secole (sfârșitul secolului al XV-lea – începul secolului al XX-lea) în forme originale şi inedite, între care o hartă a Daciei din secolul 15, o gravură din secolul 15 cu portretul lui Vlad Ţepeş sub titlul „Hystoria Dracole Wayda”, prima carte tipărită în Moldova în limba română, hrisoave de secol 17 cu semnătura în cerneală fero-galică a lui Matei Basarab, domnitorul Ţării Româneşti sau cu sigiliul cancelariei lui Vasile Lupu, domnitorul Moldovei, documente cu frontispicii şi cărţi vechi în alfabet chirilic sau latin, un document de la 1863 ce poartă semnătura olografă a lui Alexandru Ioan Cuza, dar şi o versiune desenată a lucrării „Eva” a lui Constantin Brâncuși.

Obiectele prezentate în cadrul expoziţiei „De la Ţepeş la Brâncuşi – 5 secole de istorie și cultură în spaţiul românesc” fac parte din colecţiile Emilian Radu, unul dintre cei mai renumiţi şi pasionaţi colecţionari români de artă, dar şi de obiecte încărcate de istorie și cultură. Printre cele peste 350 de exponate se află piese unicat și inedite care sunt expuse pentru prima dată public sau care nu se regăsesc în colecţiile muzeelor din România.

Expoziţia poate fi vizitată la ARCUB – Hanul Gabroveni (Sala Bolţilor, Sala Atelier, Sala Arcelor, Sala Cafenea) în perioada 16 septembrie – 22 octombrie 2022, în intervalul orar 12.00-20.00. În fiecare zi de luni din această perioadă expoziția va fi închisă.

Parteneri: Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Artă Contemporană

Parteneri media: Radio România Cultural, București FM, Agerpres, Spotmedia.ro, Modernism, STB