Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 25 februarie 13:00.

Conversii arhitecturale în Bucureşti cu Jean-Guy Lecat

În perioada 25 februarie – 6 martie 2023, ARCUB organizează „Conversii arhitecturale în Bucureşti cu Jean-Guy Lecat”, o serie de conferinţe şi un workshop tematic pentru propunerea unor soluții de restaurare şi reamenajare a Casei Eliad, clădire de patrimoniu aflată în administrarea ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Invitatul special al proiectului este scenograful, arhitectul şi artistul plastic francez Jean-Guy Lecat, o personalitate importantă a teatrului mondial care va mentora 43 de studenţi de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” – Facultatea de Arhitectură de Interior într-un proces creativ de reimaginare a monumentului istoric de clasă A din bulevardul Mircea Vodă 5.

Astfel pe parcursul proiectului, profesionişti aflaţi la început de drum vor participa la conferinţe susţinute de arhitecţi experţi în domeniu şi la un workshop intensiv susţinut de Jean-Guy Lecat. Cu o experienţă de 40 de ani în transformarea unor fabrici, mănăstiri şi depozite părăsite în spaţii performative viabile, Jean Guy Lecat îi va ghida pe studenți timp de 7 zile, aceştia urmând să propună o serie de proiecte de transformare a unei clădiri de patrimoniu din Bucureşti într-un spaţiu cultural adecvat nevoilor secolului 21.

Conferinţa de deschidere a proiectului educaţional are tematica „Reconvertirea clădirilor de patrimoniu din București în spații culturale” şi va prezenta, sâmbătă 25 februarie, la Sala Mare ARCUB exemple de bune practici în domeniu. Speakerii conferinţei sunt arhitecţi cu experienţă în reconvertirea unor spaţii din Bucureşti şi Europa în huburi culturale şi creative: Florin Cobuz – fondatorul NOD Makerspace, Teodor Frolu – iniţiator The Ark – Bursa Mărfurilor Creative, Florin Barbacaru – arhitectul proiectului de restaurare şi extindere a Hanului Gabroveni şi Jean-Guy Lecat.

Accesul publicului este gratuit în limita locurilor disponibile și pe baza rezervărilor online efectuate pe arcub.ro sau bilet.ro.