Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 1 octombrie 22:00.

La aniversarea a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, trupa româno-germană Zmei3 concertează, marți, 1 octombriela Sala Mare ARCUB, de la ora 20:00. Evenimentul se desfăşoară în cadrul Zilelor culturale Leipzig (1-4 octombrie a.c.) la București şi este organizat de Ambasada Germaniei, în colaborare cu oraşul Leipzig şi cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

După concerte sold out în România, un turneu în Germania și un recital live la Union Stage în Washington în vara anului 2019, trupa Zmei3 se întoarce la București pentru concertul din 1 octombrie, la Sala Mare ARCUB, alături de muzicienii Michael Acker la chitară bas și de Gabriel Matei la tobe.

Celebră pentru stilul muzical inventat “Rough Romanian Soul”, trupa Zmei3 a ajuns în topurile americane de World Music și a fost invitată să concerteze pe scena celui mai mare festival de World Music din Marea Britanie, WOMAD, la Porgy&Bess WienSchleswig Holstein MusikfestivalBrandenburgische SommerkonzerteKarneval der Kulturen Berlin.

Reprezentanți ai unui nou stil de soul balcanic, muzicienii trupei Zmei3 cântă despre „sufletul aspru românesc”, combinând influențe de jazz cu atitudine punk-rock și un sound avangardist cu accente psihedelice. Zmei3 a fost înființată în anul 2011, la Berlin, de chitaristul Mihai Victor Iliescu, cel care a creat noul stil muzical “Rough Romanian Soul” și care scrie ideile și versurile Zmei3 într-o notă extrem de personală.

Vocea inconfundabilă a trupei este Paula Țurcaș, fiică de preot din Ardeal și soprană, iar Oli Bott (vibrafon, keyboards) scrie muzica Zmei3. Albumul de debut “Rough Romanian Soul” (2016) a fost înregistrat împreună cu producătorul de Grammy Ian Brennan și a avut parte de recenzii exaltate în toată lumea.

 

Concert Zmei3 | 1 octombrie, ora 20:00 | ARCUB – Sala Mare

Mihai Victor Iliescu – concept, versuri, chitară

Oli Bott – compoziție, vibrafon, keyboard

Paula Țurcaș – voce

Michael Acker – chitară bas

Gabriel Matei – tobe

 

Biletele pentru concertul Zmei3 pot fi achiziţionate online, de pe arcub.ro sau de la casa de bilete ARCUB, din str. Lipscani, nr. 84-90.

Preț unui bilet este de 50 lei.

 

Despre Zilele culturale Leipzig la București

Evenimentele din toamna anului ´89, încheiate cu Reunificarea Germaniei la 3 octombrie 1990, poartă azi denumirea de Revoluţia Paşnică. Începuturile acestei revoluţii au s-au petrecut la Leipzig. Orașul Leipzig sărbătorește în fiecare an evenimentele de la 9 octombrie 1989 prin evenimente culturale și sociale. La 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, Ambasada Germaniei și orașul Leipzig sărbătoresc acest eveniment alături de partenerii români prin intermediul Zilelor culturale Leipzig la București (1-4 octombrie).