Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 23 mai 22:00.

“Punkt. Vrt. Plastik.”

“Punkt” este un punct de vedere și afirmarea unei concepții muzicale, în suedeză, “Vrt” este grădină, în slovenă, unde ideile muzicale sunt sădite și cultivate, iar “Plastik” (din germană) este o viziune sonoră, plasticitatea formelor și a structurilor muzicale.

„Unele piese sunt complexe și cer acuratețe, însă, pe de altă parte, nici unul dintre noi nu este foarte pretențios în această privință”, declară Draksler. „Așadar, există o libertate inerentă… muzica și energia sunt mult mai importante decât corectitudinea notelor, dar vrem ca totul să sune bine. În plus, există încredere” (scrie Peter Margasak, pe booklet-ul albumului).

Kaja Draksler, Petter Eldh și Christian Lillinger se numără printre cei mai captivanți, profunzi și versatili muzicieni care s-au afirmat în Europa în ultima decadă. Muzica lor este rezultatul unui hibrid de personalități de neimaginat dacă lucrările interpreților ar fi judecate în afara contextului. Lillinger și Eldh au colaborat mult în ultima perioadă, stabilind o legătură strânsă cu trompetistul Peter Evans și saxofonistul Wanja Slavin, în cadrul cvartetului Amok Amor. Kaja Draksler Trio a debutat la October Meeting 2016 de la Bimhuis, Amsterdam.

Kaja Draksler Trio:

Kaja Draksler – pian

Petter Eldh – contrabas

Christian Lillinger – percuție

Kaja Draksler s-a născut în 1987, în localitatea Kranj din Slovenia). A început să cânte la pian de la vârsta de patru ani și a absolvit Liceul de Muzică din Ljubljana în 2005. În 2009, a abosolvit Conservatorul din Groningen, unde a studiat jazz piano. Până în 2013, a studiat compoziția sub îndrumarea lui Richard Ayres, la Conservatorul din Amsterdam. În timpul studiilor de la Groningen, Draksler a cântat împreună cu Acropolis Quintet, înființat de ea. Cam în aceeași perioadă, a fost cofondatorul BadBooshBand. A cântat împreună cu Susana Santos Silva, la Moers Festival și la Moldejazz. În 2017, a impresionat publicul de la JazzFest din Berlin, cântând împreună cu Petter Eldh și Christian Lillinger. Prin albumele sale, se numără: Akropola (2008 – cu Robert Jukič, Kristijan Krajnčan, George Dumitriu, Jure Pukl, și Goran Krmac), Türkü (2010 – Kaja Draksler Acropolis Quartet feat. Sanem Kalfa, The Lives of Many Others (2013) și Gledalec (2017 – Kaja Draksler Octet).