Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 28 februarie 22:00.

Olivier Gatto – contrabas (FR)

Vlad Popescu – baterie (RO)

Petrică Andrei – pian (RO)

 

„«Jazz la puterea a treia» cu trei muzicieni de calibru. Pianistul Petrică Andrei, bateristul Vlad Popescu și contrabasistul Olivier Gatto, un trident foarte bine marcat în haloul performanței la superlativ. Sunt muzicieni care au trecut de mult de zona reperului «artist-instrumentist», fiind acum sumați, în percepția publică, în categoria muzicienilor compleți. Proiecte și compoziții inedit de originale, colaborări speciale și concerte de înaltă ținută artistică, toate aceste coordonate sunt deja concretizate în biografiile lor artistice. Petrică Andrei, Vlad Popescu și Olivier Gatto formează un triunghi sonor foarte solid, omogen, cu o foarte bună «percuție» în zona dialogului de tip «jam session».” Cristi Marica, Radio România Muzical

 

Olivier Gatto își începe cariera muzicală ca prim contrabasist al Grand Orchestre de Jazz de l’Armée de L’Air. Studiază aranjamentul și compoziția de jazz la Berklee College of Music, unde îi are colegi pe Roy Hargrove, Antonio Hart și Mark Turner, cu care cântă în nenumărate rânduri. Renunță la studii pentru a pleca în turneu cu trombonistul Slide Hampton. Reîntors în Europa, îi acompaniază pe Ray Charles, Lee Konitz, Ravi Coltrane, Glenn Miller. Înregistrează cu Cesária Évora, Billy Cobham, Salif Keita, Craig Bailey.

 

Vlad Popescu este membru al Big Band Radio din 1992 și percuționist secund al Filarmonicii George Enescu din 1996. Evoluează ca baterist și percuționist în concerte internaționale și la festivalurile de jazz din România. În 2011, inițiază proiectul „Stagiunea de Jazz”, în parteneriat cu Radio România Cultural și Teatrul ACT. Cântă alături de pianistul Jancy Korossy pe scena Ateneului Român și concertează împreună cu Decebal Bădilă și Marcinho Eiras în spectacolul realizat în memoria lui Michel Petrucciani.

 

Petrică Andrei este unul dintre cei mai buni pianiști de jazz ai momentului, cunoscut pentru virtuozitate și lirism. Cu o carieră puternic influențată de mentorul său Marius Popp, Petrică Andrei se face remarcat la vârsta de 18 ani, când câștigă „Premiul pentru debut” la Sibiu Jazz Festival în 1993. Primește o serie de distincții naționale și internaționale și este invitat să cânte în prestigioase festivaluri internaționale la Paris, Viena, Lisabona, Vilnius, Berlin, Barcelona, Bruxelles și București. Lansează trei albume personale și colaborează cu Richard Galliano, Barry Altshul, Peter Herbolzheimer sau Emil Bîzgă.