Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 9 mai 22:00.

Petra Acker lansează al treilea său material discografic, „Changing”. Acestea este, de asemenea, și primul album impreună cu „the Band”, alături de care lucrează de câțiva ani-Michael Acker (bas), Albert Tajti (clape) și Gabi Matei (tobe). „Changing” este un album cu o puternică semnificație pentru artistă și capătă o importantă componentă personală, piesele fiind compuse de-a lungul a câțiva ani și fiind inspirate din diverse intamplări și stări. Ele vorbesc despre viață pe toate planurile, despre iubire și dor, zâne și natură, având ca fir narativ tematica regăsirii propriei identități, toate transpuse într-un melanj stilistic ce cuprinde afrobeat, jazz, r’n’b și lofi hiphop, cu nuanțe ambientale și electro. Compozițiile au fost scrise de Petra & the Band, la unele piese au contribuit muzicieni că Harvis Cuni Padron (Another Star), Alex Muntz (Fairy Tale) și Alexandru Arcuș (Changing).

 

 Despre “Artist in Residence”:

Inițiat în toamna anului 2016, programul de jazz “Artist in Residence” de la ARCUB invită, în fiecare sezon, un artist român pentru a curatoria o serie de concerte de jazz bilunare, pe o temă aleasă de el însuși. După ce primele două sezoane au prezentat un program de concerte selecționate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz “Artist in Residence” este curatoriată de Cristian Soleanu și prezintă, în perioada septembrie 2018 – iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema „Jazzul – O istorie vie”.

„Am ales titlul acestei stagiuni, «Jazzul – O istorie vie», gândindu-mă la istoria ce stă în spatele vieții și al realizărilor profesionale ale fiecăruia dintre artiștii creatori. Muzica improvizată este rodul unor acumulări de ordin muzical, psiho-afectiv, intelectual, ele fiind diferite de la un artist la altul. Pe scenă, în timpul interpretării, acești factori dau greutate și un farmec aparte actului creator. Proiectele prezentate în cadrul stagiunii emană fiecare «o istorie vie» a artiștilor. Deși diferite, istoriile vii de la “Artist in Residence” sunt marcate toate de aceleași valori – creativitate, libertate, tradiție –, ele constituindu-se astfel într-o alchimie a întregii tradiții muzicale a jazzului”

(Cristian Soleanu, curatorul programului “Artist in Residence”)