Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 18 aprilie 22:00.

JOHN BETSCH QUARTET

Muzica pe care instrumentiștii o propun este în cea mai mare parte improvizată, într-un spațiu stilistic în care prin compoziții spontane se pendulează între jazzul modal și explorările  timbrale.

Performanța artistică a grupului este o explorare profundă, energică și intensă a spațiului muzical care poate conduce dincolo de prejudecăți sau bariere stilistice.

 

Liviu Butoi

Saxofonist, flautist și compozitor, debutează în 1970 alături de formații rock, după care își leagă numele de jazzul românesc. În 1980 începe să cânte cu pianistul Mircea Tiberian, iar zece ani mai târziu îl cunoaște pe Burton Green cu care are o colaborare de lungă durată. Desemnat Muzicianul Anului în 2003, Liviu Butoi este una dintre cele mai interesante personalități ale scenei jazzului românesc. Împreună cu Mircea Tiberian, Edward Perraud și Arnault Cuisinier, scoate unul dintre cele mai notabile discuri românești de jazz, „Păsări”, în 2004. Participă intens la festivaluri și concerte de jazz din Europa și colaborează cu instrumentiști de jazz din toată lumea.

John Betsch

John Betsch este unul din reprezentanții de marcă ai percuției contemporane de jazz. După o carieră strălucită în cetatea jazzului, New York, Betsch se mută în Europa la începutul anilor ’80, unde devine membru permanent al celebrului cvartet condus de Steve Lacy. Colaborează intens, în același timp, și cu alte legende ale muzicii afro-americane precum Mal Waldron sau Archie Shepp. În 2017 efectuează turnee cu Benny Golson, Don Byron și Kirk Lightsey. Arta lui John Betsch este o lecţie vie de istorie a bateriei şi, totodată, ne poate creiona o viziune asupra importanţei acestui instrument în muzica zilelor noastre.

David Patrois

La un an după ce termină studiile de percuție clasică, primește, în 1987, o bursă la Berklee School of Music din America unde studiază cu legenda jazzului internațional, Gary Burton. Se întoarce în Franța unde câștigă numeroase premii de jazz și înregistrează album cu propriul cvintet. În 2003, pleacă în turneu alături de Ravi Coltrane, Mark Turner și Olivier Gatto. Predă vibrafonul și conduce mai multe ansambluri de jazz din cadrul Conservatorului Regional din Paris.

Chris Dahlgren

În anii săi de formare, contrabasistul american a traversat toate genurile muzicale contemporane, începând cu muzica rock, apoi cântând jazz în cluburile din orașul adolescenței sale, Cincinnati. La Wesleyan University, studiază compoziţia cu personalităţi ale muzicii contemporane, precum La Monte Young sau Anthony Braxton, cu care Dahlgren colaborează pentru mai multe proiecte materializate în albume discografice. După o perioadă de activitate la New York, devine profesor de compoziţie şi ansamblu la Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin. Muzicianul este cunoscut publicului român pentru aparițiile scenice alături de Maria Răducanu și pentru titlurile discografice lansate împreună cu Maurice de Martin.

 

Componență:

Liviu Butoi (RO) – saxofon, flaut

John Betsch (US) – baterie

David Patrois (FR) – vibrafon

Chris Dahlgren (US) – contrabas