Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 4 octombrie 22:00.

 

“WINTER BREAKS”

INBAR FRIDMAN TRIO

4 OCTOMBRIE | ORA 20:00 | SALA MARE ARCUB

 

Inbar Fridman – chitară (IL)

Florent Nisse – contrabas (FR)

Stefano Lucchini – baterie (FR)

„Muzica lui Inbar Fridman are o sonoritate pentru care mulți ar trebui să o invidieze, fluidă și foarte personală, o viziune aeriană asupra chitarei în jazz.” La Republique du jazz

„Inbar Fridman generează un sunet lipsit de ego, un sunet liric, seren, care mustește însă de o energie vibrantă și de un avânt fascinant.” All About Jazz

Chitarista de jazz din Israel, Inbar Fridman prezintă muzica următorului său album, Winter Breaks. Lăudată în trecut pentru subtilitatea și sofisticarea sa muzicală, artista îmbină în Winter Breaks tradiția jazzului cu sunete moderne. Pentru concertul de la București, Inbar Fridman cântă alături de colaboratorii săi de lungă durată, contrabasistul Florent Nisse și bateristul Stefano Lucchini.

 

Inbar Fridman

După ce absolvă Rimon School of Jazz and Contemporary Music, Inbar Fridman se mută în Statele Unite, unde studiază cu Gene Bertoncini, Harold Mabern, James Williams și John Mosca la William Paterson University din New Jersey. În timpul studenției, cântă pe scena unor localuri newyorkeze de prestigiu precum Fat Cat, Smalls și Blue Note. În 2005 se reîntoarce în Israel și începe să colaboreze cu diferite grupuri muzicale, alături de contrabasistul Olivier Gatto, bateristul Billy Cobham și pianista Camelia Ben Naceur. După albumul din 2013, Time Quartet Project, bine primit de criticii de specialitate, Inbar Fridman se află într-un turneu mondial de promovare a celui mai recent material discografic, Winter Breaks.

Colaborări de jazz în premieră, lansări discografice și nume internaționale pot fi ascultate live din toamnă la ARCUB, în cadrul Artist in Residence, anunță noul curator al stagiunii, saxofonistul Cristian Soleanu.

Inițiat în toamna anului 2016, programul de jazz de la ARCUB, Artist in Residence, invită în fiecare sezon un artist român să curatorieze o serie de concerte de jazz bilunare, pe o temă aleasă de el însuși. După ce primele două sezoane au prezentat un program de concerte selecționate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberiana treia stagiune de jazz Artist in Residence este curatoriată de Cristian Soleanu și va prezenta, în perioada septembrie 2018 – iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema „Jazzul – O istorie vie”.

Un element nou în programul de jazz de la ARCUB este încercarea noului curator de a apropia publicul față de muzica bazată pe improvizație prin inițierea unor discuții între spectatori și muzicieni. „Intenționez ca, în măsura în care artiștii vor fi de acord, să inițiez după fiecare concert un scurt dialog între public și muzicieni”, anunță Cristian Soleanu.

 

Prima parte a stagiunii Artist in Residence 2018-2019 conține o serie de șase concerte organizate în perioada septembrie – decembrie 2018, la Sala Mare ARCUB. Titlurile proiectelor ce vor fi prezentate în acest sezon la Artist in Residence adună laolaltă muzicieni din comunitatea internațională de jazz, unele dintre ele fiind însoțite și de lansări discografice.

Pret bilet 35 lei / 25 studenti