Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 6 iunie 22:00.

Straight Tones – un proiect muzical înființat de saxofonistul Cristian Soleanu și pianistul Albert Tajti.

Colaborarea dintre cei doi muzicieni a început în anul 2013, când Albert a fost cooptat în cvartetul condus de Cristian Soleanu, ea continuându-se în diferite proiecte. Tabloul muzical propus în acest proiect, alcătuit din compozițiile celor doi, face parte din spațiul sonor contemporan al muzicii care se bazează, în mare parte, pe improvizație și are un caracter cameral.

Cristian Soleanu începe să studieze, autodidact, saxofonul la vârsta de paisprezece ani după ce în urmă cu patru ani, sub îndrumarea profesoarei Adriana Winkler, descopera clarinetul. În 1985 absolvă clasa de clarinet, studii de muzică clasică, a liceului “George Enescu” din București iar în continuare se dedică exclusive studiului si practicii saxofonului și a muzicii de jazz. De-a lungul anilor participă la cele mai importante festivaluri de gen din țară alături de: Johnny Răducanu, Mircea Tiberian, Ion Baciu jr., Lucian Ban. Începând cu anul 1990 este solist al Big Band-ului Radiodifuziunii unde are ocazia să colaboreze cu: Shirley Basie, Peter Herbolzheimer, Dusko Goykovich, Richard Galliano. În paralel cu activitatea de la radiodifuziune demarează sau face parte din diferite proiecte pentru festivaluri și cluburi alături de muzicienii: Sam Newsome, Burton Greene, Alex Harding, Eric Revis, John Hebert, Olivier Gatto, Eric Mc Phearson, Vlad P o p e s c u , N a s h e e t Wa i t s , G e o r g e D u m i t r i u , N i c o l a s S i m i o n . În anul 2016 obține, în urma susținerii tezei “ Improvizația Muzicală- O Perspectivă Compozițională”, titlul de Doctor în Muzică acordat de Facultatea de Compoziție și Muzicologie din cadrul Universității Naționale de Muzică București.

 

Albert Tajti – unul din cei mai reprezentativi pianiști de jazz din România, originar din Piatra Neamț, a studiat Compoziție Muzicală la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj iar apoi a frecventat cursurile ICon Arts pentru perfecționare în acompaniament și solistică sub îndrumarea profesorului Mircea Tiberian. Participă în proiecte importante și colaborează cu soliști și instrumentiști de jazz remarcabili încă din 2011. Printre aceștia se numără: Luiza Zan, Nadia Trohin, Ana Cristina Leonte, Nicolas Simion, Cristian Soleanu, Alex Man, Sorin Romanescu, Ciprian Pop, Michael Acker, Razvan Cojanu, Vlad Popescu, Octavian Scurtu. Printre evenimentele la care a fost invitat menționăm: Bucharest Jazz Festival, Alba Jazz Festival, Jazz Tm,

DobroJazz, EUROPA Fest, Street Delivery, Csiki Jazz.

 

Ana Dubyk absolvit secția de jazz a Universității Naționale de muzică din București în 2016, iar anul trecut a absolvit Masterul în cadrul secției de jazz de la Prins Claus Conservatory din Groningen, Olanda, cu un semestru în New York. A studiat cu muzicieni precum Mircea Tiberian, David Berkman, Michael Kanan, Cécile McLorin Salvant, JD Walter, Deborah Brown etc. A cântat în diferite cluburi și festivaluri din România, New York și Olanda (Filmul de Piatra, JazzTM, ShortsUP etc). A colaborat cu muzicieni din Columbia, SUA, Coreea, Italia, Spania, Franța, Lituania, Rusia și cu muzicieni români precum Mircea Tiberian, Toma Dimitriu, Albert Tajti, Michael Acker, Mihai Iordache, Răzvan Cojanu, Iulian Nicolau etc. Face parte din grupul a capella The Twisters, alături de care a colaborat cu pianistul de jazz, compozitorul și profesorul Mircea Tiberian în musical-ul „Jazzy Tarot”.

Ultimul său proiect – Halcyon, conține numai compoziții proprii. Fiecare piesă își are ca influență experiențele muzicale diferite trăite în ultimii ani. Pe scena Artist In Residence i se vor alătura pianistul Toma Dimitriu (România/Franța), basistul Andrea Caruso (Italia/Olanda) și toboșarul Iulian Nicolau (România).

Născut în București (1993), Toma Dimitriu studiază pianul clasic în școala primară, iar de la vârsta de 14 ani alternează studiul muzicii clasice cu studiul jazzului. Studiază cu muzicieni precum Marius Pop, Mircea Tiberian, Ion Baciu Jr., Gene Jackson, David Berkman, Joris Teepe, Matt Wilson. În 2017 absolvă Prince Claus Conservatoire din Groningen, Olanda, secția de jazz. Colaborează cu artiști din România, Olanda, Spania, Italia, Germania, Statele Unite, Columbia, Serbia și Austria, în proiecte precum The Pale Dot cu Mircea Tiberian, Free Style Trio, Latin Duo, Transylvanian Jazz cu Nicolas Simion Group, Spanish Tenors Quintet. Concertează în cluburi din New York, Franța, Germania, Olanda și România.

Originar din Italia, Andrea Caruso a început educația muzicală cu studiul clarinetului. După ce descoperă contrabasul, muzicianul își dedică mare parte din timp acestui instrument. Studiază contrabasul clasic la Conservatorul din Foggia unde îi are ca profesori pe Massimiliano Mauthe von Degerfeld, Maurizio Rolli, Luigi Giannatempo și Sandro Santa. Ulterior se mută în Groningen, Olanda, unde studiază cu Cătălin Rotaru și începe să cânte cu diferiți muzicieni ai scenei internaționale de jazz în proiecte precum Falga sau Trio Onirico. Studiază cu muzicieni precum John Patitucci, Joe Locke, John Webber, Tineke Postma, Marc Copland, J.D. Walter, Robin Eubanks. Susține concerte în Olanda, Belgia, Serbia, Germania, Elveția, Lituania, China și SUA.

Absolvent al Universității Naționale de Muzică București, Iulian Nicolau a venit în contact cu muzica improvizată și cu muzica de jazz în urma întâlnirii cu Borislav Petrov, Cătălin Milea și Alex Mann. Printre artiștii cu care a colaborat se numără Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Alex Man, Cătălin Milea, Emil Bîzgă, Sorin Zlat.