În weekendul 18-19 mai „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” #4 activează, în premieră, o nouă zonă a Capitalei, Strada Zizin din sectorul 3 (între Strada Foișorului și Strada Brândușelor) cu o gamă variată de activități dedicate familiilor cu copii, de la spectacole de teatru, activități creative și sportive, expoziții tematice și demonstrații ecvestre și canine, iar Calea Victoriei redevine locul preferat al bucureștenilor și turiștilor, care pot să redescopere frumusețea arhitecturală a orașului și se pot bucura de momente de inspirație și relaxare, alături de cei dragi.

Conceput ca un program dedicat activităților de deconectare de la cotidian și de petrecere a timpului liber „Străzi deschise, București – Promenadă urbană, cel mai popular eveniment outdoor organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali transformă arterele aglomerate ale Capitalei în spații pietonale temporare, dar și străzi din diferite sectoare, ce prind viață prin intermediul unui program artistic menit să invite la bună dispoziție și entuziasm.

Evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” #4 este susținut de PPC, în calitate de partener.

Zone pietonale „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” // 18-19 mai 2024:

18-19 mai: Calea Victoriei, segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor, între orele 10:00 și 22:00;

18-19 mai: Sector 3 – Strada Zizin (între Strada Foișorului și Strada Brândușelor), între orele 09:00 și 21:00.

Program artistic „Străzi deschise” pe Calea Victoriei // Weekend #7: 18-19 mai 2024

În acest weekend, „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” se alătură ediției aniversare a evenimentului Noaptea Muzeelor 2024, în calitate de partener. În acest context, traficul rutier pe Calea Victoriei va fi restricționat sâmbătă, 18 mai 2024, între orele 10:00 – 22:00, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței. De asemenea, printr-un parteneriat cu STB SA – Societatea de Transport București, va fi disponibilă o linie specială de autobuze, care va face legătura cu principalele obiective deschise în noaptea de sâmbătă spre duminică. Linia specială „Noaptea Muzeelor” va funcţiona între orele 18:00 şi 1:00, pe traseul Piaţa Presei – Piaţa Unirii (şi retur).

În weekendul 18-19 mai, pe Calea Victoriei publicul este întâmpinat cu numeroase activități culturale și artistice – expoziții de fotojurnalism și care prezintă istoria orașului București, concerte live cu fanfara Damian & Brothers, spectacole de teatru și momente interactive în direct la radioul preferat al copiilor, Itsy Bitsy, zona pietonală fiind cuprinsă de o atmosferă vibrantă și energizantă.

Sâmbătă, 18 mai, se inaugurează o nouă ediție a expoziției „World Press Photo”, cea mai importantă expoziție globală de fotojurnalism, adusă în România de Fundația Eidos, și care va putea fi vizitată până la data de 7 iunie, în intervalul 10.00 – 22.00, în Piața Universității. În cadrul expoziției vor fi expuse 120 de fotografii care portretizează evenimente importante din întreaga lume.

În ambele zile de weekend, începând cu ora 17:00, trupa REAL–Andra Pierșinaru (voce), Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție) – concertează în zona Hotelului Novotel (trotuar).

Sâmbătă 18 mai, PPC, partener al evenimentuluiStrăzi deschise, București – Promenadă urbană” #4, și Itsy Bitsy, radioul copiilor, îi invită pe parinți împreună cu cei mici la un eveniment special conceput pentru familii, plin de energie și voie bună. Atmosfera va fi animată cu provocări muzicale, jocuri interactive și experiențe de emisie live din radiomobil, între orele 16.00-19.00, în zona Muzeului Național de Istorie a României/ Palatul CEC.

Tot sâmbătă, 18 mai, Teatrul Masca, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, pune în scenă spectacolul de teatru „Farfuria”, un manifest ecologist post-apocaliptic de dragoste care chestionează lupta pentru resurse și relația cu ceilalți, începând cu ora 18.00, în zona Casei Filipescu-Cesianu.

Ritmurile alerte ale fanfarei Damian & Brothers completează atmosfera de weekend la „Străzi deschise”, duminică, 19 mai, în intervalul 19.00 – 20.00, pe traseul Cercul Militar Național – Strada Piața Amzei (dus-întors). Cunoscutul artist Damian Drăghici invită publicul să se alăture concertului intinerant pe traseul pietonal și să danseze pe muzica antrenantă a Fanfarei de 100.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București face parte din programul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” cu expozițiile permanente „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”, respectiv expoziția tematică „Comorile haznalelor istorice din București”, ce recreează atmosfera Bucureștiului din perioada secolelor XVIII-XIX prin intermediul unor obiecte din ceramică, porțelan și sticlă descoperite lângă Bisericile Sf. Dumitru, Mavrogheni, Hanul Serafim și în Cartierul Evreiesc. Expozițiile pot fi vizitate, în ambele zile de weekend, în intervalul orar 10:00-17:30.

Teatrul Odeon vă invită să vă bucurați de „Odeon Theatre Fountain”, instalație de artă interactivă – o poveste în imagini a spectacolelor și artiștilor teatrului, în ambele zile din weekend, între orele 10:00-21:00.

Program artistic „Străzi deschise” în Sectorul 3, Strada Zizin // Weekend #7: 18-19 mai 2024:

De la spectacole de teatru pentru copii, ateliere de creație interactive, momente muzicale la activități sportive, expoziții tematice și demonstrații cu echipaje ecvestre și canine „Străzi deschise, București – Promenadă urbană din acest weekend propune bucureștenilor un program artistic variat și în Sectorul 3 al Capitalei, pe strada Zizin (între Strada Foișorului și Strada Brândușelor) în intervalul 09:00-21:00.

Sâmbătă, 18 mai, și duminică, 19 mai, începând cu ora 09:00, copiii și părinții sunt invitați să participe la o serie de activități sportive, în zone special amenajate cu teren de baschet și masă de ping-pong.

În cursul zilei de sâmbătă, 18 mai, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române- Biroul tradiții, cultură și asistență religioasă vă invită să vă bucurați de o fascinantă „Expoziție de uniforme de epocă” – perioada 1850-1948, din colecția Muzeului Jandarmeriei Române, începând cu ora 10.00.

Tot sâmbătă, 18 mai, participanții vor fi încântați de demonstrații cu echipaje ecvestre și canine, organizate de Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, în intervalul 10.00-14.00, iar Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei Române va crea momente specialeprintr-unprogram dedicat de exerciții de autoapărare.

Pe parcursul weekendului, sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 15:00 și duminică, 19 mai, de la ora 10.00, cei mici, dar și părinții sunt invitați la spectacolul de teatru „Ciofu cel viclean, susținut de Trupa de teatru Cartea cu povești românești, iar artiștii Teatrului Nottara îi vor încânta cu piesa de teatru „Prințesa răsfățată”, cu două reprezentații sâmbătă, 18 mai, în intervalele 11:00-11:30 și 12:00-12:30.

Totodată, spectacolul de teatru al binecunoscutei povești „Cei trei purcelușiface parte, de asemenea, din programul dedicat copiilor și va fi pus în scenă de Teatrul Excelsior, duminică, 19 mai, de la ora 11.00.

În programul artistic special creat pentru weekendul 18-19 mai pentru Strada Zizinsunt incluseși activități educative, ateliere de creație, jocuri interactive și spectacole de animație pentru copii, organizate de AKKA Show, Teatrul „Ion Creangă” și Rolling Strings Puppet Show, care îî vor încânta pe cei mici.

Serile din weekendul 18-19 mai se încheie cu concerte live de muzică pop, percuție și populară, susținute de elevii Școlii de Artă din București.

Restricții rutiere

Calea Victoriei | În weekendul 18-19 mai 2024, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00.

Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

În sectorul 3 al Capitalei, începând de sâmbătă, 18 mai, ora 07:00, până luni, 20 mai, până la ora 02:00, traficul este restricționat pe strada Zizin, pe segmentul de drum dintre Strada Foișorului și Strada Brândușelor.

Eveniment organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, în calitate de operatori zonali.

Evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” #4 este susținut de PPC, în calitate de partener.

PROGRAM ARTISTIC

„STRĂZI DESCHISE, BUCUREȘTI – PROMENADĂ URBANĂ” 2024

WEEKEND #7 | 18-19 mai 2024

SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu
10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Comorile haznalelor istorice din București” – expoziții permanente și tematice (Muzeul Municipiului București)

Calea Victoriei – Piața Universității
10:00 – 22:00: World Press Photo – expoziție de fotojurnalism (Fundația Eidos)

Calea Victoriei – zona Teatrului Odeon
10:00 – 21:00: ODEON Theatre Fountain – instalație de artă interactivă (Teatrul Odeon)

Calea Victoriei – zona Hotel Novotel
17:00 – 21:00: Concert trupa REAL – Andra Pierșinaru (voce), Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție)

Calea Victoriei – zona Casa Filipescu-Cesianu
18:00 – 19:00: „Farfuria” – spectacol de teatru (Teatrul Masca în parteneriat cu Muzeul Municipiului București)

Calea Victoriei – zona Muzeului Național de Istorie a României
16:00 – 19:00: PPC și Itsy Bitsy energizează atmosfera în direct pe Calea Victoriei – mini-party pentru copii și intervenții live la radio (PPC și Itsy Bitsy)

Sectorul 3 – Strada Zizin (între Strada Foișorului și Strada Brândușelor)
9:00 – 21:00: Activități sportive – teren de baschet și masă de ping-pong
10:00 – 14:00: Expoziție de uniforme de epocă – perioada 1850-1948, din colecția Muzeului Jandarmeriei Române (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române – Biroul tradiții, cultură și asistență religioasă)
10:00 – 14:00: Demonstrații cu echipaje ecvestre și canine (Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București)
10:00 – 14:00: Exerciții de autoapărare – demonstrații (Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei Române)
10:00 – 11:00: Rolling Strings Puppet Show – spectacol de teatru de animație pentru copii
10:00 – 12:00: Parada Mascote & activități de modelare baloane
11:00 – 11:30 // 12:00 – 12:30: „Prințesa răsfățată” – spectacol de teatru pentru copii (Teatrul Nottara)
11:30 – 12:00 // 18:00 – 20:00: Activități și jocuri pentru copii (AKKA Show)
12:30 – 15:00: Ateliere de creație (AKKA Show)
15:00 – 15:30: „Ciofu cel viclean” – spectacol de teatru pentru copii (Trupa de teatru Cartea cu povești românești)
15:30 – 16:30: Atelier de marionete – Iuliana Mateescu
17:00 – 17:45: Magia ghicitorilor – spectacol interactiv (Teatrul „Ion Creangă”)
18:00 – 18:45: Concert de muzică populară, Secția Canto Muzică populară – expert: Maria Constantin (Școala de Artă București)
19:00 – 19:45: Concert de percuție, Secția Percuție – expert: Pavel Stoica (Școala de Artă București)
20:00 – 20:45: Concert de muzică pop, Secția Canto Muzică ușoară – experți: Ozana Barabancea, Virgil Duțan, Adina Secobeanu (Școala de Artă București)

DUMINICĂ, 19 MAI 2024

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu
10:00 – 17:30:„Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Comorile haznalelor istorice din București” – expoziții permanente și tematice (Muzeul Municipiului București)

Calea Victoriei – Piața Universității
10:00 – 22:00: World Press Photo – expoziție de fotojurnalism (Fundația Eidos)

Calea Victoriei – zona Teatrului Odeon
10:00 – 21:00: ODEON Theatre Fountain – instalație de artă interactivă (Teatrul Odeon)

Calea Victoriei – zona Hotel Novotel
17:00 – 21:00: Concert trupa REAL – Andra Pierșinaru (voce), Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție)

Calea Victoriei – zona Cercul Militar Național – Str. Piața Amzei (dus-întors)
19:00 – 20:00: Concert Fanfara Damian & Brothers

Sectorul 3 – Strada Zizin (între Strada Foișorului și Strada Brândușelor)
9:00 – 21:00: Activități sportive – teren de baschet și masă de ping-pong
10:00 – 12:00: Parada Mascote & activități de modelare baloane
10:00 – 10:30: „Ciofu cel viclean” – spectacol de teatru pentru copii (Trupa de teatru Cartea cu povești românești)
10:30 – 11:30: Atelier de marionete – Iuliana Mateescu
11:00 – 11:45: „Cei trei purceluși” – spectacol de teatru pentru copii (Teatrul Excelsior)
12:00 – 14:00: Ateliere de construcție și de mânuire păpuși –  Brândușa Oanca
13:00 – 16:00: Ateliere de creație (AKKA Show)
16:00 – 17:00: „Povestea prietenilor din pădure” – spectacol pentru copii (AKKA Show)
17:00 – 17:45: „Fuga prin povești” – atelier interactiv (Teatrul „Ion Creangă”)
18:00 – 20:00: Activități și jocuri pentru copii (AKKA Show)
18:00 – 18:45: Concert de muzică populară, Secția Canto Muzică populară – expert: Maria Constantin (Școala de Artă București)
19:00 – 19:45: Concert de percuție, Secția Percuție – expert: Pavel Stoica (Școala de Artă București)
20:00 – 20:45: Concert de muzică pop, Secția Canto Muzică ușoară – experți: Ozana Barabancea, Virgil Duțan, Adina Secobeanu (Școala de Artă București)