Lista cadourilor originale de la Urban Christmas Market este completată de standul ARCUB cu o selecţie specială de publicaţii ARCUB şi kitul performativ Worker of the Yearprimul auto-performance din România care poate fi experimentat în intimitatea propriei case.

Din titlurile disponibile la standul ARCUB sunt cartea care a primit Marele Premiu în cadrul Cele mai frumoase cărţi 2016, catalogul editat de ARCUB TZARA.DADA.ETC, cu texte de Erwin KesslerPublicaţiile despre artă de la Urban Christmas Market includ albumul cu ilustraţii „UNI-VERSUM – Emil Ciocoiu” de Marius Tiţa şi cartea „Constantin Brâncuşi – Omul şi lucrurile” de Erwin Kessler.

Pentru cei pasionaţi de istorie, standul ARCUB oferă spre vânzare „Povestea Hanului”, un album inedit în limbile română şi engleză despre începuturile, degradarea şi renovarea Hanului Gabroveni din Centrul istoric care astăzi găzduieşte sediul ARCUB. Alte titluri despre istoria Bucureştiului sunt „Bătrânul Cişmigiu” de Paul Filip şi o carte despre evoluţia urbanistică a oraşului „Bucureşti, un oraş între Orient şi Occident” semnat de Prof. Dr. Cezara Mucenic.

Worker of the Year este o nouă formă de act artistic pe care publicul îl poate experimenta în afara convenţiei unei săli de spectacol, în intimitatea propriei case. Un proiect artistic original, conceput de artistele Ioana Păun şi Flavia Giurgiu, co-produs de ARCUB, Centrul Cultural Clujean şi finanţat de AFCN, Worker of The Year îi introduce pe cei care îl experimentează într-o lume a viitorului, o distopie în care nu există o cale de mijloc, ci doar două opțiuni de viață: dragostea sau munca.

După ce conținutul pachetului este asamblat, Worker of the Year creează o atmosferă intimă și surprinzătoare prin tehnologii analog sincronizate și populează întreg spațiul fizic al casei, construind o realitate fictivă. Un sound ca de film, cu o voce implicată, te poartă pas cu pas într-o distopie și realitatea sa, prin instrucțiuni ghidate, narațiune, o coloană sonoră cinematică, momente de contemplare sau de interacțiune cu obiectele primite.

***

𝙐𝙧𝙗𝙖𝙣 𝘾𝙝𝙧𝙞𝙨𝙩𝙢𝙖𝙨 𝙈𝙖𝙧𝙠𝙚𝙩 face parte din seria târgurilor de iarnă organizate de Primăria Capitalei pe parcursul lunii decembrie în mai multe locaţii din Bucureşti. Târgul de Crăciun de la ARCUB Gabroveni a fost gândit ca o platformă de promovare a activității sectorului creativ din Bucureşti și în special a creatorilor, producătorilor sau vânzătorilor de obiecte de design, obiecte decorative (mic mobilier, corpuri de iluminat, obiecte din ceramică/sticlă, ilustrații, sculpturi, tablouri), bijuterii, decorațiuni, viniluri, cărți, albume, produse de papetărie, produse alimentare artizanale, cosmetice naturale, articole vestimentare, accesorii sau articole pentru copii.

𝙐𝙧𝙗𝙖𝙣 𝘾𝙝𝙧𝙞𝙨𝙩𝙢𝙖𝙨 𝙈𝙖𝙧𝙠𝙚𝙩 este deschis zilnic în perioada 6-16 decembrie și 21- 23 decembrie şi se desfăşoară în sălile de la parterul ARCUB Gabroveni.

𝙀𝙫𝙚𝙣𝙞𝙢𝙚𝙣𝙩 𝙋𝙡𝙖̆𝙘𝙪𝙩 𝙙𝙚 𝙍𝙖𝙙𝙞𝙤 𝙂𝙪𝙚𝙧𝙧𝙞𝙡𝙡𝙖.
Parteneri media: Agerpres, Spotmedia.ro și Societatea de Transport București.

Participarea la târg este gratuită, iar accesul se face după prezentarea Certificatului Verde.