BILETE

Un spectacol de teatru cu mult suspans, cu crimă, cu un strop de umor și cu parfum de epocă, „Funia” este o adaptare după filmul realizat în 1948 de Alfred Hitchcock şi a fost prezentat, după premiera din 2022, la Săptămâna Comediei din Braşov.

Din distribuția spectacolului, fac parte nume ale noii generaţii de artişti, de la actorul şi regizorul de teatru şi film Andrei Huțuleac, la tânărul actor Iosif Paştina, cunoscut publicului larg pentru rolul său din filmul „Moromeţii 2”Ştefan Huluba, Sever Bârzan sau actriţa Teodora Dincă, cărora li se alătură nume consacrate ale teatrului şi cinematografiei româneşti, precum Alexandru Papadopol şi Vitalie Bichir.

Mergeţi să vedeţi Funia […], unul dintre puţinele thrillere din oferta teatrală bucureşteană. Mergeti pentru Andrei Huţuleac, pentru Iosif Paştina, pentru Vitalie Bichir, pentru Matei Lucaci-Grünberg, dar mergeţi mai ales pentru… Hitchcock. Atmosfera specifică acestuia se simte pe tot parcursul spectacolului.” Lateatru.eu

Leopold și Camil sunt doi tineri intelectuali, care locuiesc împreună într-un apartament burghez în perioada interbelică din București. Epoca este foarte importantă prin prezența unui fanatism politic, ideologic, chiar și filosofic. Cei doi se consideră superiori din punct de vedere intelectual prietenului lor David, pe care hotărăsc să-l omoare prin strangularea cu o funie. Cu mult cinism depozitează cadavrul într-un cufăr vechi. Acesta, va trona in mijlocul casei pe tot parcursul unei petreceri la care este invitat până și tatăl victimei.

Adaptarea, care n-a fost doar traducere, ci translatarea personajelor în Bucureștiul interbelic, cu nume, apucături fine și filozofeală, a fost minunată.” B365.ro

Dramaturg, regizor de teatru şi film, Matei Lucaci-Grünberg face parte din tânăra generaţie de creatori. Absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” – secția Regie (promoția 2011, clasa Laurențiu Damian), regizează și (uneori) scrie texte atât în mediul independent cât și în teatrul de stat. Alături de trupa de teatru înfiinţată de el, Jamais-Vu, a realizat spectacole experimentale şi de improvizaţie. Primul spectacol al companiei – „Paravan. Două telefoane” a fost premiat în cadrul Galei HOP. În București, la TNB puteți vedea Noaptea lui Helver de Ingmar Villquist, iar cea mai recentă premeiră este Uzina Artiștilor la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău.

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile în funcție de categoria de loc și pot fi achiziționate online de pe arcub.ro, Entertix.ro, Myticket.ro, în magazinele partenere și la casa de bilete ARCUB (strada Lipscani 84-90).

Preţuri bilete:

Cat.I – 50 lei;

Cat.II – 35 lei.

DUMINICĂ, 25 MAI, ORA 19.00

FUNIA

După Alfred Hitchcock 

Cu: Andrei Huțuleac (într-un rol de antagonist, „într-un fel”), Iosif Paștina (într-un rol de antagonist, în „alt fel”), Alexandru Papadopol (într-un rol de profunzime), Vitalie Bichir (într-un rol candid), Ștefan Huluba (într-un rol de travesti), Teodora Dincă (într-un rol feminin), Sever Bârzan (într-un rol de îndrăgostit), Alexandru Mănăilă (într-un rol greu de descris).

Regia: Matei Lucaci Grünberg

Scenografia şi costumele: Ariana Miron-Presan

Muzica: Sever Bârzan

Durata: 1h 42’ (fără pauză)

Producător: Asociaţia Culturală Jamais-Vu

___ Eveniment organizat de Asociaţia Culturală Jamais-Vu în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Muncipiului Bucureşti