ARCUB este una dintre cele patru locaţii care vor găzdui, în luna octombrie, spectacolul lectură „CARNE”, o producţie teatrală organizat în cadrul campaniei „S(L)AVE” de prevenţie a traficului de persoane. Reprezentaţia spectacolului „CARNE” de la ARCUB – Sala Mare este programată miercuri, 13 octombrie, de la ora 19.00, iar accesul va fi gratuit, pe bază de programare.

Spectacolul „CARNE” este organizat de Asociaţia Arte dell’Anima în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Muncipiului București, Asociația Necuvinte, cu sprijinul Primăriei Municipiului București și ARCUB, Universității Politehnica București, Creart și Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban” Caracal pentru proiectul cultural „S(L)AVE” finanțat de Ministerul Culturii în cadrul programului ACCES 2021.

Campania de prevenţie a traficului de persoane „S(L)AVE” este organizată în contextul în care România rămâne, pentru al doilea an la rând, un punct nevralgic al Europei, reprezentând principala sursă de export de persoane traficate în scopuri sexuale sau pentru a fi exploatate la Muncă, conform raportului Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane în 2020.

Prin prezentarea spectacolului „CARNE” cu titlu gratuit, în luna octombrie, în Bucureşti, proiectul socio-cultural „S(L)AVE” urmăreşte astfel să încurajeze tinerii,  în special femeile, să ceară ajutor de specialitate când se confruntă cu o posibilă ameninţare de trafic de persoane.

Despre spectacolul Carne

Două femei, Eva și Ana, care se trezesc pe un drum la care nici una dintre ele nu s-ar fi așteptat. Pornind din efervescența începutului unei povești de dragoste și de la promisiunea unui job care pune femeia pe primul loc, cele două tinere ajung să fie exploatate sexual. Din cele două povești care se împletesc apare întrebarea „Ce-ai fi putut să faci?”, mai ales atunci când nu există nici un semn că lucrurile ar putea să ajungă acolo. Efectele crude ale traficului de persoane și ale exploatării sexuale sunt cercetate și scoase la lumină prin abordarea unor teme ca iubirea, sexul, violența, vulnerabilitatea, trauma și vindecarea. 


Distribuție
Sandra – Andreea Bibiri
Cristi – Vlad Galer
Eva – Anda Sârbei
Ana – Petredeanu Zara

Regie: George Zamfir
Regie tehnică: Bibere Alexandru
Psiholog: Carmen Buși
Manager de proiect: Crina Lință

Durată: 90 de minute fără pauză
Public recomandat: 14+


Intrarea este liberă, pe bază de rezervare în prealabil. Rezervările se pot face și la telefon: 0733 060 033 sau prin e-mail teatru@artedellanima.ro. Înscrierile pentru spectacole se pot face aici. 


Program spectacolelor din cadrul proiectului S(L)AVE:

  • 12 octombrie – 19:00 – Universitatea Politehnică București, Sala A01 a facultății ETTI – Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (Campusul LEU al UPB, Corpul A – parter, B-dul. Iuliu Maniu, Nr. 1-3)
  • 13 octombrie – 19:00 – ARCUB, Sala Mare (Strada Lipscani nr. 84 – 90, București)
  • 15 octombrie – 19:00 – Online pe platforma ZOOM pentru Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban” Caracal
  • 16 octombrie – 19:00 – Teatrelli (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, București)

Proiectul cultural „S(L)AVE” este o campanie social-culturală de prevenție a traficului de persoane. Scopul proiectului este să încurajeze tinerii, în special femeile, să ceară ajutor de specialitate atunci când se confruntă cu o posibilă amenințare de trafic de persoane. Pentru al doilea an la rând, România rămâne un punct nevralgic al Europei, fiind principala sursă de export de persoane traficate în scopuri sexuale sau pentru a fi exploatate la muncă, arată raportul Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane în 2020.

Despre Asociaţia Arte dell’Anima

Asociația Arte dell’Anima are ca scop promovarea, susținerea și implicarea tinerilor artiști prin activități culturale, dezvoltarea comunității prin activități de educație non-formală și extrașcolară, inițierea și implementarea proiectelor culturale la nivel local, național și internațional, în domeniile sale de interes: cultură, mediu social și educație.
Pentru mai multe detalii accesați site-ul www.artedellanima.ro.