ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, organizatorul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, care are loc în perioada 29 mai -1 iunie, a pregătit pentru publicul bucureștean o surpriză de proporții: celebrul teatru Shakespeare’s Globe aduce în Capitală o versiune inedită a binecunoscutei piese „Hamlet“.

 

Shakespeare’s Globe Theatre este renumit pentru activitatea pe care o desfășoară cu scopul de a promova operele shakespeariene în întreaga lume și de a readuce permanent în atenția iubitorilor de teatru informații legate de viața marelui dramaturg și de epoca pe care a ilustrat-o.  

 

Spectacolul „Hamlet“, în varianta în care se va juca la B-FIT,  face parte din turneul Globe to Globe, pe care teatrul londonez îl desfășoară în prezent pe întreg mapamondul.  Început în aprilie 2014, turneul durează până în aprilie 2016, timp în care actorii angrenați în acest proiect vor ajunge pe toate continentele, fiind astfel adevărați ambasadori ai operei shakespeariene.

 

Cei ce doresc să vadă o nouă abordare a piesei „Hamlet“ sunt invitați în Piața Sf. Anton, vineri, 30 mai, de la ora 20:00, sau sâmbătă, 31 mai, de la orele 15:00 și 20:00, pentru a urmări un spectacol montat într-o versiune neconvențională. 

 

În aceste zile, în care se desfășoară B-FIT in the Steet!, principalele zone din centrul Bucureștiului – Piața Unirii, Piața George Enescu, Piața Universității, Parcul Cișmigiu și Centrul Istoric – vor deveni „scene“ ale unor spectacolele atractive, susținute de peste 230 de artiști din 9 țări, precum Australia, Spania, Slovacia, Marea Britanie, Belgia, Italia, Olanda, Franța și România. 

Informații despre trupele participante, înregistrări video de la edițiile anterioare, fotografii și caietul program sunt disponibile pe site-ul festivalului http://www.bfitfestival.arcub.ro/  sau pe www.arcub.ro. 

De asemenea, cei ce doresc să vadă fotografii de la edițiile anterioare ale festivalului B-FIT in the Street! pot vizita punctual de informații amenajat în Piața Universității, unde pot obține caietele program ale evenimentului, precum și toate detaliile de care despre eveniment.  

Vizitează punctul de informații amenajat în Piața Universității, unde puteți obține caietele program ale manifestării, precum și toate detaliile despre eveniment.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.