Una dintre puținele case boierești de secol XIX din București, monumentul istoric Casa Eliad redeschide porțile pentru public cu un recital de pian susținut de Lidia Ciubuc vineri, 14 iunie, de la ora 18.30. Programul recitalului prezintă creații ale marilor compozitori români George Enescu, Dinu Lipatti, Paul Constantinescu, Mihail Jora, Radu Paladi, dar și compoziții proprii ale artistei Lidia Ciubuc.

Originară din Republica Moldova, tânăra compozitoare și pianistă Lidia Ciubuc a studiat pianul și compoziția la Universitatea Națională de Muzică București și în cadrul unor cursuri de masterclass cu profesori din Franța, Japonia, Italia, Polonia, România, Olanda, SUA, Australia, Rusia. În prezent, studiază compoziția muzicală în cadrul unor cursuri de masterat la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano.

Lidia Ciubuc este membru în Consiliul de conducere al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din Moldova, membru-fondator al Uniunii Internaționale a Oamenilor de Creație și co-director artistic al Festivalului Internațional ,,Zilele Muzicii Noi’’, Chișinău.

Compozițiile sale (creații simfonice, vocal-simfonice, camerale, corale) au fost interpretate pe scenele unor festivaluri din Grecia, Spania, Rusia, Franța, Marea Britanie și au fost incluse în prestigioase culegeri de piese contemporane. 

Activitatea sa interpretativă include prestații pe scena Ateneului Român, la Muzeul Național de Artă al Moldovei, la Sala Palatului, Sala Radio, Biblioteca Metropolitană, Muzeul ,,George Enescu’’ din București, Sala Thalia din Sibiu.