Cea de-a patra zi a festivalului de muzică clasică în aer liber a adus ieri, 27 iunie, o importantă prezenţă în piaţa „George Enescu”. Ambasadorul Africii de Sud, Excelenţa Sa Pieter Swanepoel a fost prezent la recitalul pianistei de cetăţenie Sud Africană Laura Păuna. Artista, prezentă la Bucureşti după 22 de ani de absenţă, a susţinut un recital emoţionant prezentând lucrări ale unor compozitori celebri: Ludwig van Beethoven şi Aram Khachaturian.

 

Astăzi, 28 iunie, programul continuă în Piaţa George Enescu”. Începând cu orele 19.00,

publicul va putea urmări recitalulBursieri Tinere Talente” ai Fundaţiei Principesa Margareta a României. Din programul lor amintim: Aria „Habanera” din opera „Carmen” de Georges Bizet, „Concertul pentru corn şi pian nr. 3” de W.A. Mozart, Aria „Muzica” din opereta „Valurile Dunării” de George Grigoriu, Cântec pentru mama” de Antonin Dvorak. 

 

Urmând tradiţia începută de Carol I şi de Regina Elisabeta prin fundaţiile regale şi continuată apoi de Regina Maria şi de Carol al II-lea, Fundaţia Principesa Margareta a României şi-a asumat misiunea de a sprijini şi promova talentul tinerilor români. Prin programul „Tinere Talente” Fundaţia oferă burse de studiu, mentorship şi promovare tinerilor artişti din familii cu venituri mici, ce nu îşi pot dezvolta potenţialul din cauza lipsurilor materiale.

 

Începând cu ora 20.00, artistul Horia Mihail va oferi un recital la pian interpretând creaţii ale compozitorului Franz Listz: „Valse Impromptu”, „Liebestraum No. 3, „Consolation No. 3”, Ani de pelerinaj ~ Primul an: Elveţia (fragmente): Chapelle de Guillaume Tell, Au lac de Wallenstadt, Vallée d’Obermann, Les cloches de Genève”.

 

Pianistul Horia Mihail a debutat în oraşul său natal Braşov, interpretând Concertul în Re major de Haydn la vârsta de 10 ani. De atunci a concertat de peste 200 de ori cu majoritatea orchestrelor simfonice din România, inclusiv cu Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti şi cu Orchestra Naţională Radio. În Statele Unite a fost solist al orchestrelor Boston Pops (sub bagheta lui John Williams şi Keith Lockhart), Topeka Symphony, Boston University Symphony şi University of Illinois Symphony. „Subtilitatea ritmică şi articulaţia atmosferei şi a culorii sunetului au fost de un fel pe care această muzică (Prokofiev) o primeşte foarte rar”, se scrie în ziarul Boston Globe, după una din apariţiile sale.

 

Seara, începând cu ora 21.00, este dedicată filmului Romeo şi Julieta (Charles Francois Gounod). Veţi putea urmări un concert al Orchestrei Filarmonicii de Cameră Cehă dirijorată de Anton Guadagno, solişti: Robert Alagna, Angela Gheorghiu, Tito Beltran. 

 

Regizat de multipremiata Barbara Willis Sweete, filmul se desfăşoară într-un castel uimitor. Durata operei a fost redusă la 75 de minute, cu o coloană sonoră special înregistrată sub bagheta lui Anton Guadagno şi se concentrează pe ariile şi duetele cele mai iubite, menţinând în acelaşi timp povestea dramatică de dragoste, ce vorbeşte despre devotament şi trădare tragică. Acesta este unul dintre filmele de operă – reper al tuturor timpurilor.

 

Timp de nouă zile, spaţiul destinat evenimentului este special amenajat pentru iubitorii muzicii clasice, redând atmosfera grădinilor vieneze. Locaţia este deschisă între 11.00 şi 23.00 în fiecare zi a manifestării, iar accesul este gratuit.

Surprize la BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL 2011

Cei ce se consideră norocoşi pot participa la tombola cu premii organizată de ArCuB. Tragerea la sorţi va avea loc sâmbătă, 2 iulie, în ultima zi a evenimentului.

 

 

Vă aşteptăm alături de noi, să vă bucuraţi de muzică clasică în aer liber!                           

Parteneri: Radio România Cultural, Fundaţia Principesa Margareta a României, Elite Art Club Unesco, RATB

Parteneri media: 24-FUN, Bucureşti FM, Dilema Veche, Ziarul Ring

Parteneri online: Port.ro, iConcert.ro, apropo.ro, metropotam.ro, 4arte.ro, paspartu, youmago.ro, hipmag.ro, goingout.ro, urbo.ro, modernism.ro, diseara.ro

Sponsori: HP, Q’NET International, Coffee Grind, Fertilia, Fides Travel, Editura Litera, www.promotiiactive.ro