„Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, cel mai amplu proiect outdoor organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, în calitate de operatori zonali, ajuns la a 4-a ediție, transformă, începând din 6 aprilie, arterele aglomerate ale Capitalei în spații pietonale temporare și îi invită pe bucureșteni și turiștisă se reconecteze cu orașul în care trăiesc.

Evenimentul, vizitat anul trecut de peste un milion de participanți, se va desfășura în perioada 6 aprilie – 13 octombrie 2024 și cuprinde o serie de weekenduri pietonale, menite să transforme spațiul public, altminteri aglomerat, în zone de relaxare temporare pentru locuitori și turiști. Zonele temporar pietonale instaurate pe parcursul celor 7 luni în diverse puncte centrale și în cartierele Bucureștiului sunt activate prin intermediul unui program variat compus din momente artistice sau activități sportive.

De la spectacole de teatru, demonstrații de dans, concerte stradale live la ateliere de creație pentru copii, expoziții, activități sportive și zone de joacă, organizate de instituții culturale ale orașului, „Străzi deschise” #4 reconfigurează spațiul urban într-o scenă deschisă pentru actul artistic și oferă zone de relaxare și promenadă pentru locuitorii Capitalei de toate vârstele.

În primul weekend, 6-7 aprilie 2024, Calea Victoriei devine pietonală, între orele 10.00 și 22.00, pe segmentul de drum Piața Victoriei – intersecția cu str. Gheorghe Manu, respectiv segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor. Locuitorii Capitalei sunt invitați pe Calea Victoriei pentru a redescoperi frumusețea și diversitatea arhitecturală a Bucureștiului și să urmărească, începând cu ora 17.00, momentele artistice programate să se desfășoare pe traseul pietonal.

Restricții rutiere

Calea Victoriei | În weekendul 6-7 aprilie 2024, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Eveniment organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul  de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, în calitate de operatori zonali

Parteneri: Serviciul de Ambulanță București – Ilfov