Desfășurarea evenimentului, în perioada 18 iulie – 20 septembrie, implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 aşa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020. 

REZERVA BILETE ONLINE


SÂMBĂTĂ, 18 IULIE, ORA 20:00

FAMILIA TÓT – Centrul Cultural Lumina  

f

„Ce rămâne din noi dacă ni se iau, pe rând, toate tabieturile? Bestia amorală (de care ne credem emancipați, în confortul pernelor și ceaiurilor cu biscuiți) pândește în noi, în umbra gândurilor noastre. Uneori, în diminețile când constatăm că am rămas fără cafea sau dulciuri, îi simțim ghearele și mugetul sălbatic. Poate că în furia oarbă care ne cuprinde atunci nu avem timp să medităm la cât de subțire e pojghița de civilizație pe care o numim „omenie”. Örkény István și-a luat timp și a scris o foarte frumoasă, foarte comică și foarte crudă poveste despre dezumanizare sau, pe românește, despre cum să faci din om neom. Un basm cu poștași bine intenționați, cu maiori dereglați și pompieri molcomi, cu fii plecați la război și fetițe îndrăgostite de uniforme, cu mame eroice și curve duioase, cu un pic de moarte, cu multă tiranie și nenumărate cutii de carton.–  ADRIAN NICOLAE

Textul: István Örkeny

Traducerea: Adriana Grand

Regia: Victor Ioan Frunză

Cu: George Costin, Adrian Nicolae, Sorin Miron, Nicoleta Hâncu, Alexandru Ion, Carol Ionescu

Decorul şi costumele: Adriana Grand

Direcția scenică: Victor Ioan Frunză

Durată spectacol: 2h 45’ (cu pauză)

Recomandare vârstă: 16+

DUMINICĂ, 19 IULIE, ORA 10:00 

CAPRA CU TREI IEZI – Teatrul de Animație Țăndărică

Lumea satului românesc prinde viaţă în spectacolul Teatrului de Animație Ţăndărică unde păpuşile sunt mânuite cu măiestrie, actorii stârnesc senzaţie în rândul celor mici, iar decorul, linia melodică şi costumele provoacă melancolii în rândul celor mari. „Firul poveștii se deapănă ușor, spunând tuturor ce pățesc copiii care nu-și ascultă părinții… Lupul cel viclean își drege glasul mâncând mai întâi un ou, apoi găinile, cocoșul, fierarul și, în cele din urmă, profesorii de muzică. Apoi, cu glas subțire îi păcălește pe ieduți și intră în casă. Singura care scapă de ‘pofta’ lupului este ieduța. La praznic, lupul mănâncă pe nerăsuflate, burta îi explodează și ieduții ies de acolo vii și nevătămați. Ei au fost iertați, iar răul pedepsit, pentru că, în poveștile de la Țăndărică, se face mereu dreptate!” – teatral.ro

După: Ion Creangă

Adaptarea: Cristian Pepino

Regia: Gabriel Apostol

Cu: Liliana Gavrilescu, George Simian, Florin Mititelu, Roxana Vișan, Ioana Chelaru

Scenografia: Cristina Pepino

Muzica: Dan Bălan

Foto : Andrei Roşianu

Durată spectacol: 55’

Recomandare vârstă: 3+


DUMINICĂ, 19 IULIE, ORA 20:00 

BULLETS OVER LIPSCANI – Teatrul Godot

Spectacolul a fost reprogramat și va avea loc pe 29 august, de la ora 21:30. Rezervările efectuate prin intermediul platformei online Entertix.ro își păstrează valabilitatea. 

Spectacolul tânărului regizor Eugen Gyemant este savuros, transformând nuvela lui Woody Allen într-o comedie alertă, plină de ritm, în cheia clasicelor ‘film noir’ americane ale anilor ’40.” – Anca Ioniţă – Time Out

O roșcată năvălește în biroul detectivului Keiser Lupowitz și îl angajează să-l caute pe Dumnezeu. Keiser îl interoghează pe rabinul Yitzhak Weisman, pe un falsificator de tablouri și pe Papă, și află că clienta lui l-a omorât pe Dumnezeu. Apoi este vizitat de Moarte, dar joacă cu ea Mortal Kombat și câștigă o zi în plus de viaţă. În al treilea caz, Lupowitz este angajat să dezvăluie misterul din spatele unei rețele de prostituție specializate pe discuții literare.

După: Woody Allen

Regia şi adaptarea: Eugen Gyemant

Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc

Scenografia: Iza Tărțan

Durată spectacol: 1h

Recomandare vârstă: 12+


SÂMBĂTĂ, 25 IULIE, ORA 10:00

O NOAPTE FURTUNOASĂ – Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”

Caragiale văzut de o echipă de tineri actori într-o montare plină de aplomb, energie şi umor, proiectul „O noapte furtunoasă” a pornit iniţial ca un exerciţiu pentru studenţii secţiei Actorie din cadrul UNATC. Dând viaţă unor personaje pe cât de cunoscute, pe atât de dificil de abordat, cei şapte actori reuşesc să facă, dintr-o „piesă cu prinţipuri”, un spectacol delicios jucat, în care fatalismul, melodrama, „ambițiurile” și revolta sunt imboldurile ce mână personajele către finalul intens al confruntării aparentei cu esența, pus sub semnul scandalului și al duelului pentru „onoare”.

Textul: Ion Luca Caragiale

Regie: Teodora Florea

Asistent regie: Marius Gîlea

Cu: Cu: Alexandra Sârbei, Azaleea Necula, Gabriel Hrițcu, Aurelian Culea, Dima Țui, Andrei Barbu, Alexandru Horghidan.

Scenografie: Andreea Boiangiu

Costume: Ştefania Chircuş

Durată spectacol: 1h 15’ (fără pauză)

Recomandare vârstă: 8+

SÂMBĂTĂ, 25 IULIE, ORA 20:00

ARTĂ – Teatrul Bulandra 

Oare cum ar reacţiona cineva dacă prietenul său cel mai bun ar face brusc o prostie atât de colosală încât ar pune sub semnul întrebării însuşi fundamentul relaţiei lor de amiciţie? Atunci când un iubitor de artă cumpără ceea ce este, la urma urmei, un simplu tablou alb pentru o sumă exorbitantă, cel mai bun prieten al său o ia razna. Un al treilea prieten se găseşte prins la mijloc între cei doi, într-un spectacol care uimeşte prin luciditate şi umor.

Textul: Yasmina Reza

Traducerea: Violeta Popa

Regia şi adaptarea: Cristi Juncu

Cu: Vlad Zamfirescu, Şerban Pavlu, Gheorghe Ifrim

Scenografie: Cosmin Ardeleanu

Durată spectacol: 1h 40’ (fără pauză)

Recomandare vârstă: 14+

DUMINICĂ, 26 IULIE, ORA 10:00

MOTANUL ȊNCĂLŢAT – Teatrul de Animație Ţăndărică 

Teatrul Ţăndărică vă invită la o montare ce redă cu fidelitate întâmplările pline de haz şi umor prin care trec mezinul nedreptăţit de soartă şi năzdrăvanul său motan, în drumul lor spre bogăţie şi fericire. Păpuşi la paravan şi marionete uriaşe, măşti, pantomimă, muzică, un dialog interactiv între scenă și sală – ne îndeamnă să evadăm în lumea poveștii lui Charles Perrault.

Textul: Charles Perrault

Adaptarea: Cristian Pepino

Regia, scenografia şi ilustraţia muzicală: Cristian Pepino

Cu: Gabriel Apostol, Cristina Țane, Eugenia Barbu, Mihai Dumitrescu, Mona Toncu

Costumele: Cristina Pepino

Durată spectacol: 55’

Recomandare vârstă: 3+


DUMINICĂ, 26 IULIE, ORA 19:00

BOEING BOEING – Teatrul Elisabeta 

Arhitectul Bernard, personajul principal al piesei, este un burlac convins şi un playboy veritabil, care îşi trăieşte viaţa în compania a trei stewardese superbe, dar care nu au habar una de cealaltă. Acest lucru este posibil datorită unui mecanism impecabil planificat în baza analizei amănunţite a orarelor de zbor şi a iscusinţei menajerei sale, Bertha. Numai că, un nou model de avion Boeing introdus pe piaţă dă peste cap toate orarele de zbor şi aduce împreună, în acelaşi oras, iar apoi în aceeași casă, cele trei logodnice stewardese. Bernard încearcă să redreseze situaţia implicându-l pe bunul său prieten de la ţară, Robert. Timidul Robert uită, însă, ce minciuni trebuie să spună şi cui şi astfel se iscă o înlănţuire de situaţii comice, care fac spectatorii să râdă cu lacrimi până la finalul piesei.

Textul: Marc Camoletti

Traducerea şi adaptarea: Irina Margareta Nistor

Regia: Şerban Puiu

Cu: Andreas Petrescu, Marius Gîlea, Anca Sigartău, Anca Dinicu, Alexandra Velniciuc, Tania Popa, Iulian Balan

Scenografie: Irina Chirilă

Light & sound design: Tom Brânduş

Durată spectacol: 3h (fără pauză)

Recomandare vârstă: 10+


SÂMBĂTĂ, 1 AUGUST, ORA 10:00

MAGITOT SUNT EU – Teatrul Dramaturgilor Români 

Câștigător al premiului de originalitate în cadrul emisiunii „Românii au talent”, Magitot vine la „Bucureştii lui Caragiale” cu un super spectacol interactiv de magie și comedie. Ceea ce inițial a fost o joacă a devenit astăzi un adevărat mod de viață. El este Magitot, cel care a reușit într-un mod unic să amestece magia cu actoria. Greutatea spectacolului are în spate farmecul aparte al artistului, comedia de calitate și faptul că publicul pășește în lumea lui, uitând de problemele cotidiene. Profesor de actorie și magie, actor, magician și prezentator – toate acestea, amestecate cu umorul specific, îl fac pe Magitot să fie un extraordinar entertainer. „Magitot sunt eu” este un spectacol potrivit pentru toate vârstele – educativ pentru copii, fascinant pentru adulți.

Regia: Bogdan Vladu

Cu: Marius Drăguş

Foto credit: Ciprian Vidroiu

Durată spectacol: 1h

Recomandare vârstă: 6+


SÂMBĂTĂ, 1 AUGUST, ORA 20:00

OGLINDA NEAGRĂ – Teatrul Nottara 

„Oglinda neagră” este un spectacol concert inspirat de schiţele marelui dramaturg, ce poartă spectatorii în lumea lui Caragiale, sub îndrumarea iscusită a celor cinci actori ai Teatrului Nottara. 

„Într-o zi toridă de început de vară […] meditam la ce-aș putea presta în perioada infernală pe care urma să o traversăm. Când, deodată, pământul s-a despicat în fața mea și, din bulboana, iadului a ieșit un drăcușor simpatic. S-a recomandat Iancu. […] L-am rugat să fie eroul poveștii mele. Inspiră-mă!, i-am zis. A acceptat, cu condiția să-i împrumut opera unui anume Caragiale, care, se zice pe la ei prin împărăție, a documentat deja multe drăcovenii. […] Dar de ce tocmai Caragiale?, l-am întrebat, curioasă. Cara vine din turcescul Kara, care însemnează negricios, întunecat. Iar Giale vine din grecescul Giali, care însemnează oglindă. Oglinda neagră!, zice, și pe urmă râde: Bwahahahahaha. Aha!, am zis eu. Și am bătut palma.” Cristina Juncu

Spectacol-concert,  după: I.L Caragiale

Cu: Cristina Juncu, Crenguța Hariton, Mihaela Subțirică, Vlad Bălan, Rareș Andrici

Durată spectacol: 50’

Recomandare vârstă: AG



DUMINICĂ, 2 AUGUST, ORA 10:00

SCUFIŢA ROȘIE – Opera Comică pentru Copii

Basmul Scufiţei Roşii este transpus de Opera Comică pentru Copii într-un spectacol-balet în care spectatorii sunt cei care decid felul în care se termină povestea. De la balet clasic, la neoclasic, dans contemporan şi jazz-dance, fiecare personaj are o personalitate muzicală distinctă în acest spectacol educativ şi iniţiatic. „Trebuie să conștientizăm puterea pe care o are imaginația noastră și să ne folosim de vise. Să creăm, să ne jucăm, să evadăm și… să avem curajul să schimbăm lucrurile din jurul nostru. Aceste lucruri le propun micilor spectatori prin ‘Scufița Roșie’. Și nu oricum, ci prin posibilitatea de a alege finalul spectacolului și de a schimba destinul binecunoscutei povești.” Andreea Soare

Textul: Emil Pantelimon

Adaptarea după basmul Fraților Grimm

Regia, coregrafia şi colajul muzical: Andreea Soare

Costume: Raluca Popa

Cu: Sabina Chirilă, Diana Năstase, Mihaela Anica, Mihai Pricope, Robert Ștefu, Andy Ardeleanu, Andreea Mirea, Dragoș Andruță, Marius Dură, Ștefan Tănase

Voce: Valentino Tiron

Scenografia: Vladimir Turturică

Asistent coregrafie: Sabina Chirilă

Durată spectacol: 1h

Recomandare vârstă: 3+


DUMINICĂ, 2 AUGUST, ORA 20:00

CACEALMAUA – Teatrelli 

Cu un dialog ce stârneşte hohote de râs, dar, în acelaşi timp, care pune pe gânduri, „Cacealmaua” este o comedie spumoasă, de actualitate, ce poartă semnătura artistică a Rodicăi Popescu Bitănescu. Un spectacol scris, regizat şi interpretat de binecunoscuta actriţă, „Cacealmaua” este „o lecţie de actorie din partea Rodicăi Popescu Bitănescu, o lecţie şi de viaţă, de cum poţi profita la maximum de slăbiciunile unor oameni”. (lateatru.eu) „Credeți oare că banul poate rezolva totul? Sunteți siguri de banii dumneavoastră? Răspunsul îl aflați la spectacolul Cacealmaua. Vreți să uitați de necazuri? Vreți să râdeți și să vă binedispuneți? Veniți la ‘Cacealmaua’!” Rodica Popescu Bitănescu 

Textul: Rodica Popescu Bitănescu

Regia: Rodica Popescu Bitănescu

Cu: Rodica Popescu Bitănescu, Siviu Biriș, Folosea Fulvia Mădălina, Tomi Cristin Liviu, Alina Tomi

Scenografie: Vladimir Turturică

Durată spectacol: 1h 30’ (fără pauză)

Recomandare vârstă: AG

SÂMBĂTĂ, 8 AUGUST, ORA 20:00

DE LA CARAGIALE LA ȘALOM ALEHEM – Teatrul Evreiesc de Stat 

Doi titani ai literaturii est europeene se întâlnesc în spectacolul plin de umor şi ironie „De la Caragiale la Șalom Alehem”. Contemporani şi inspirându-se din viaţa zbuciumată a sfârşitului de secol XIX, cei doi autori au multe zone literare comune, iar spectacolul propus de Teatrul Evreiesc de Stat pune în evidenţă tocmai aceste apropieri simbolice. Tranziţia între cele două lumi literare este realizată prin călătoria cu trenul, mijloc de transport care a revoluţionat viața de zi cu zi din epocă, dar şi temă literară centrală pentru ambii autori: socializare, cunoaştere, salvare, fugă şi, în acelaşi timp, amuzament.

Textul: Ion Luca Caragiale & Șalom Alehem

Dramatizarea: Edith Negulici

Regie colectivă

Cu: Neculai Predica, Mircea Drîmbăreanu, Viorica Bantaș, Alina Tomi, Andrei Miercure, Arabela Neazi, Veaceslav Grosu, Maia Morgenstern, Cristina Cîrcei, Dorina Păunescu, Darius Daradici, Mirela Nicolau, Mihai Ciucă, Nicolae Călugărița, Nicolae Botezatu.

Cu participarea TES ORCHESTRA: Bogdan Lifșin – clape, acordeon, Rodica Gancea, Feras Sarmini – vioară, Sergiu Marin – violoncel, Mihai Pintenaru – clarinet, Radu Gheorghe – percuţie

Scenografia: Adina Mastalier

Ilustraţia muzicală: Florea Cîrstea

Durată spectacol: 1h 30’ (fără pauză)

Recomandare vârstă: 10+

DUMINICĂ, 9 AUGUST, ORA 10:00

PETRICĂ ȘI LUPUL Opera Comică pentru Copii

Basm simfonic de Serghei Prokofiev

La marginea unei mari păduri din Rusia, unde lupii încă mai trăiesc nestingheriți, se află o cabană mică, înconjurată de un gard mare, foarte înalt. Aici locuiește Petrică, împreună cu bunicul său țâfnos, care nu-și lasă nepotul să meargă în pădure. Ȋntr-o dimineaţă, când Petrică deschide poarta pentru a se aventura în împărăţia naturii. Ȋn scurt timp îşi face noi prieteni, pe Vrăbiuţa, Rățoiul şi Motanul. Lupul cel rău şi viclean apare și se năpustește spre cea mai ușoară pradă: Rățoiul care abia apucase să iasă din iaz. Hotărât să facă dreptate pentru prietenii săi, Petrică meșterește o capcană pentru Lup și-l prinde pe acesta chiar înainte de a reuși Vânătorul să-l împuște. Băiatul îi cruță viața Lupului și hotărăște împreună cu Bunicul și Vânătorul să-l ducă la grădina zoologică, unde vor putea și alți copii să-l vadă și să-i admire figura impunătoare.

Regie colectivă  

Cu: Eugen Ionescu – vioară, Cosmin Vasilache – corn, Petra Hriban – flaut, Cristina Cincan – oboi, Bogdan Mavroean – clarinet, Vlad Dănilă – fagot, Paul Luculescu – percuţie 

Cu: Daniel Pascariu 

Invitat special: Mariana Pachis (desen în nisip)

Durată spectacol: 45’

Recomandare vârstă: 7+


DUMINICĂ, 9 AUGUST, ORA 20:00

STAND-UP LECHAIM! – Teatrul Evreiesc de Stat 

„Stand-up Lechaim!” este un concert spectacol special, oferit de Maia Morgenstern, Mihai Ciucă, Dorina Păunescu, Mirela Nicolau și Andrei Miercure, acompaniați de orchestra Teatrului Evreiesc de Stat. Demonstrând frumuseţea muzicii evreieşti, „Stand-up Lechaim!” cuprinde cele mai vesele cântece folclorice evreieşti, în armonie perfectă cu cea mai bună muzică populară românească. Klezmer, oraţii de nuntă, cântece de leagăn, de joc, de dragoste, de petrecere, lăutărești, satirice, într-un mix muzical din care răzbate exuberanţa, bucuria, veselia. „Stand-up Lechaim!” ne aminteşte cu optimism, speranţă şi voie bună că avem moşteniri culturale impresionante, pe care trebuie să le preţuim.

Spectacol concert muzică tradițională

Regia: Maia Morgenstern

Cu: Maia Morgenstern, Mihai Ciucă, Dorina Păunescu, Mirela Nicolau, Andrei Miercure

Cu participarea TES ORCHESTRA: Bogdan Lifșin – clape, acordeon, Rodica Gancea, Feras Sarmini – vioară, Sergiu Marin – violoncel, Mihai Pintenaru – clarinet 

Durată spectacol: 1h 30’ (fără pauză)

Recomandare vârstă: 10+


SÂMBĂTĂ, 15 AUGUST, ORA 20:00

PRAF DE STELE – Teatrul Nottara 

Acţiunea se petrece pe balcoanele alăturate ale unui bloc dintr-un mare oraş. Protagonistul, John Cummings, discută cu trei femei: Fay, Angel şi Gwen, care îi devin, succesiv, vecine. John e ziarist şi încearcă să scrie un nou roman, dar îşi petrece timpul mai degrabă încercând să le cunoască pe cele trei. Fay este prostituată, Angel, o tânără care vrea să devină cântăreaţă, iar Gwen şi-a părăsit soţul şi vrea să înceapă o viaţă nouă. Cu fiecare nouă vecină, viaţa protagonistului devine tot mai amuzantă. Discută despre sex, dragoste, viaţă şi moarte, cu mult umor şi… câteva lacrimi.

Textul: Norm Foster

Traducerea: Claudia Motea

Adaptarea: Irina Velcescu

Regia şi ilustraţia muzicală: Lucian Sabados

Cu: Alexandru Jitea, Luminiţa Erga, Diana Roman, Ada Navrot

Figuraţie: Raluca Tiţa, Daniel Cioflan

Scenografia: Vladimir Turturică

Coregrafia: Ioana Marchidan

Asistență scenografie: Răzvan Plăiașu

Videoproiecția: Ciprian Duică

Durată spectacol: 1h 50’ (fără pauză)

Recomandare vârstă: AG

DUMINICĂ, 16 AUGUST, ORA 10:00

VULPEA ȘI CORBUL – Teatrul Coquette 

Umor, dans și măști venețiene în spectacolul inspirat de îndrăgita fabulă a lui LaFontaine, adaptată pe înțelesul și placul copiilor. Corbul își dorește să învețe să cânte și să danseze la concursul din pădure, în timp ce Vulpea îşi doreşte caşcavalul Corbului şi încearcă să îl păcălească să scape caşcavalul din cioc. Cu ajutorul prietenului Arici, dar și al micilor spectatori, Corbul va găsi un mod de o face pe Coana Vulpe să se schimbe, să nu mai mintă și să nu mai fure. La final, sărbătoresc reușita şi trag împreună cu cei mici învățături din această istorie.

După: La Fontaine

Scenariul şi regia: Ruxandra Bălaşu

Cu: Ruxandra Bălașu, Celina Nițu și Ingrid Bonța

Costumele: Ruxandra Bălaşu

Durată spectacol: 1h

Recomandare vârstă: 3-12 ani


DUMINICĂ, 16 AUGUST, ORA 20:00

TOTUL DESPRE FEMEI – Teatrul Arte dell’Anima 

O comedie romantică ce pune pe gânduri, „Totul despre femei” este un melanj unic între o poveste de iubire, o poveste despre carieră şi una despre prietenie, plus un conflict puternic stârnit de trei fetiţe la grădiniţă. Cele trei actriţe întruchipează, fiecare în parte, cinci personaje diferite într-un spectacol uneori copleşitor, uneori ludic, uneori trist, ce priveşte femeia realist, cu umor şi cu suflet.

Textul: Miro Gavran

Regia: Felix Crainicu

Cu: Corina Dănilă, Adriana Irimescu și Crina Linţă  

Scenografie: Ioana Colceag

Light & sound design: Alexandru Bibere

Durată spectacol: 1h 20’ (fără pauză)

Recomandare vârstă: 14+


SÂMBĂTĂ, 22 AUGUST, ORA 10:00

VRĂJITORUL DIN OZ – Teatrul Ion Creangă 

Nicăieri nu-i ca acasă!

„Dorothy este luată pe sus de un uragan dintr-un sătuc din Kansas și ajunge în regatul magic al lui Oz. Își face mulți prieteni minunați și are aventuri extraordinare, dar nu renunță să își dorească să se întoarcă la unchiul și mătușa ei. Cei mai mulți dintre noi sunt norocoși: indiferent de provocările și dificultățile pe care le depășim zilnic, avem un loc unde ne întoarcem, unde ne simțim confortabil, unde ne simtim iubiți și în siguranță. E foarte ușor să îi înțelegem sentimentele lui Dorothy și nu putem să nu ne bucurăm atunci când, în final, reușește să ajungă acasă.” Phil Willmott, regizor

După: L. Frank Baum

Regia şi adaptarea: Phil Willmott

Cu: Andreea Mera, Carmen Palcu, Marius Nănău, Ciprian Niculae, Andreea Gaica, Eduard Petru Jighirgiu, Cosmin Seleși, Voicu Hetel, Valeria Stoian, Nicoleta Rusu, Andra Mirescu

Scenografia: Ioana Colceag

Coregrafia: Florin Fieroiu

Compoziția muzicală și versurile: Andrei Petre Tatu și Alla Alexa Stoenescu

Coloana sonoră: Andrei Petre Tatu

Light design: Sorin Vintilă

Durată spectacol: 1h 20’

Recomandare vârstă: 5+


SÂMBĂTĂ, 22 AUGUST, ORA 20:00

APA VIE – Teatrul Mic 

„Apa Vie este un spectacol de teatru-dans contemporan, în care basmul, coregrafia, video mapping-ul, machiajul inedit și elementele Commediei dell’Arte se îmbină spectaculos”. teatral.ro 

Basmul Fraţilor Grimm transpus pe scenă cu ajutorul mişcării, al cântecelor de tip beatbox şi al unui umor subtil, „Apa vie” este un spectacol extrem de vizual şi actual. 

Demult, tare demult, când lumea era altfel, când nu exista giga, nici mega, nici trafic, un Rege, ale cărui puteri sunt slăbite de boală, își încearcă cei trei fii. Se-nvoiește și îi lasă… în căutarea apei vii. Care dintre ei se dovedește vrednic și biruiește-n încercare, Prinţul Mic, Cel Mijlociu sau, poate, chiar Cel Mare?

După: Fraţii Grimm

Textul: Daniel Chirilă 

Regia şi coregrafia: Ştefan Lupu

Cu: Gabi Costin, Rareș Florin Stoica, Cezar Grumăzescu, Marian Olteanu, Ana Bianca Popescu, Alina Petrică, Alina Rotaru, Oana Pușcatu, Silvana Mihai, Andrei Brădean

Compoziție muzicală: Mihai Dobre

Light design/video mapping: Eranio Petruska 

Durată spectacol: 1h 30’

Recomandare vârstă: 12+


DUMINICĂ, 23 AUGUST, ORA 10:00

JACK ȘI VREJUL DE FASOLE – Teatrul Ion Creangă 

O călătorie spectaculoasă, plină de neprevăzut şi de magie, spectacolul „Jack și vrejul de fasole” pledează pentru bucuria, curajul și curiozitatea celor care nu și-au rătăcit candoarea prin hățișurile vieții adulte. Atunci când frumusețea copilăriei este umbrită de griji și nevoi, creativitatea devine pentru Jack unica modalitate prin care realitatea poate fi transformată într-o lume de basm. Ȋntre realitate şi fantastic, în curtea casei lui Jack apare peste noapte un uriaş vrej de fasole ce devine o scară spre o lume fantastică în care toate problemele îşi găsesc rezolvarea. 

După povestea ononimă de Joseph Jacobs 

Scenariul şi adaptarea: Octavian Jighirgiu și Andreea Darie

Regia: Octavian Jighirgiu

Cu: Ciprian Niculae, Vera Linguraru, Eduard Petru Jighirgiu, Daniel Tudorică, Nicoleta Rusu, Oana Bănuță, Cristian Boeriu, Cezar Vlad Popescu, Valeria Stoian, Andreea Gaica, Eliza Teofănescu, Ilinca Atanasiu, Dan Clucinschi, Iuliana Costiniu, Claudian Șiman

Coregrafia: Victoria Bucun

Muzica: Eduard Petru Jighirgiu

Decorul: Andrei Răduț

Costumele: Roxana Răduț

Video: Radu Nechit

Light design: Adrian Buliga

Durată spectacol: 1h 20’

Recomandare vârstă: 5+

DUMINICĂ, 23 AUGUST, ORA 19:00

LAS’ CĂ ȘTIM NOI! – Teatrul Elisabeta 

Nimic nu este ceea ce pare a fi în spectacolul „Las’ că ştim noi!”, cu o poveste ce produce pe scenă un lanţ nesfârşit de confuzii şi încurcături hilare. Poliţistul Henry şi sora lui Sarah vor să petreacă o vacanţă liniştită în casa fratelui lor geamăn decedat, părintele Bernard. Odată ajunşi la fermă, aceştia descoperă că menajerele nu sunt ceea ce par a fi, pastorul Featherstone nu este cleric, avocatul Tunnicliffe  pretinde că este veterinar… iar acesta este doar începutul!

Textul: Derek Benfield

Traducerea şi adaptarea: Irina Margareta Nistor

Regia: Şerban Puiu

Cu: Bebe Cotimanis, Mirela Stoian,Carmen Tănase, Ștefan Velniciuc, Vlad Ianus, Anca Dinicu,Raluca Ghervan, Oana Dragne, Valeria Stoian, Mihnea Nicolau, Alexandru Prica.

Scenografia: Iuliana Gherghescu

Durată spectacol: 3h (fără pauză)

Recomandare vârstă: 10+


SÂMBĂTĂ, 29 AUGUST, ORA 10:00

STAŢIA 13 – Casa Caragiale

Comedia „Staţia 13” aduce în lumina scenei aspecte mai puţin explorate din opera lui Caragiale. Personaje celebre, precum Rică Venturiano, Zița, Cetățeanul Turmentat, sunt puse alături de personaje mai puţin celebre din schiţele dramaturgului, în contexte cel puţin inedite. „Staţia 13” explorează universul caragialesc, descoperind publicului o latură a artistului pe nedrept trecută cu vederea până acum, pe Caragiale poetul.

După: I.L. Caragiale

Adaptare: Silvia Dumitrache

Regia: Alexandru P. Rusu

Cu: Dan Apavaloaie, Ana Maria Bercu, Remus Stănescu, Valentina Visarion Mingopol

Scenografia și video design: Ileana Zirra

Sound design: Starlake 

Grafică: Mădălina Sinoae

Durată spectacol: 1h 30’

Restricţii de vârstă: AG


SÂMBĂTĂ, 29 AUGUST, ORA 19:00

OGLINDA NEAGRĂ – Teatrul Nottara 

„Oglinda neagră” este un spectacol concert inspirat de schiţele marelui dramaturg, ce poartă spectatorii în lumea lui Caragiale, sub îndrumarea iscusită a celor cinci actori ai Teatrului Nottara. 

„Într-o zi toridă de început de vară […] meditam la ce-aș putea presta în perioada infernală pe care urma să o traversăm. Când, deodată, pământul s-a despicat în fața mea și, din bulboana, iadului a ieșit un drăcușor simpatic. S-a recomandat Iancu. […] L-am rugat să fie eroul poveștii mele. Inspiră-mă!, i-am zis. A acceptat, cu condiția să-i împrumut opera unui anume Caragiale, care, se zice pe la ei prin împărăție, a documentat deja multe drăcovenii. […] Dar de ce tocmai Caragiale?, l-am întrebat, curioasă. Cara vine din turcescul Kara, care însemnează negricios, întunecat. Iar Giale vine din grecescul Giali, care însemnează oglindă. Oglinda neagră!, zice, și pe urmă râde: Bwahahahahaha. Aha!, am zis eu. Și am bătut palma.” – Cristina Juncu

Spectacol-concert după schițele lui I.L. Caragiale

Cu: Cristina Juncu, Crenguța Hariton, Mihaela Subțirică, Vlad Bălan, Rareș Andrici

Durată spectacol: 50’

Recomandare vârstă: AG

SÂMBĂTĂ, 29 AUGUST, ORA 21:30

BULLETS OVER LIPSCANI – Teatrul Godot

După: Woody Allen

Regia şi adaptarea: Eugen Gyemant

Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc

Scenografia: Iza Tărțan

Durată spectacol: 1h

Recomandare vârstă: 12+

DUMINICĂ, 30 AUGUST, ORA 10:00

PUNGUȚA CU DOI BANI – Teatrul Ion Creangă 

„Punguța cu doi bani” este o excelentă oportunitate de a redescoperi poveştile lui Ion Creangă – basme de un incredibil dinamism scenic, deşi au fost scrise acum mai mult de un secol. Adaptat de o echipă tânără și talentată, care propune o interpretare inedită a binecunoscutului text, spectacolul aduce publicul – copii și adulți deopotrivă – în mijlocul acțiunii. 

După: Ion Creangă 

Regia şi scenariul: Gabriela Dumitru

Cu: Ciprian Niculae, Voicu Hetel, Marius Nănău, Oana Bănuţă, Liliana Donici

Decorul: Diana Moțea

Costumele: Ioana Colceag

Coloana sonoră: Andrei Petre Tatu

Durată spectacol: 45’

Recomandare vârstă: 3-6 ani

DUMINICĂ, 30 AUGUST, ORA 20:00 

DEZBRACĂ-TE, VREAU SĂ-ȚI VORBESC! – Teatrul Elisabeta 

Cu nenumăratele sale răsturnări de situaţie şi quiproquo-uri, spectacolul Teatrului Elisabeta ajunge să aibă mai multe întorsături decât un tirbuşon. Crezând că soția lui, Jacqueline, va fi plecată pe perioada weekend-ului, Robert pune la cale un rendez-vous romantic cu amanta lui, Suzanne. Angajează o bucătăreasă iscusită să le prepare bucate alese și, drept alibiul perfect, îl invită și pe amicul său Bernard. Marea sa dezamăgire vine în momentul în care află că soția lui se hotărăște să rămână acasă. 

Textul: Marc Camoletti

Regia: Şerban Puiu

Cu: Andreas Petrescu, Marius Gîlea, Maria Buză, Alexandra Velniciuc, Irina Noapteș, Marcelo Cobzariu

Scenografia: Ion Molete

Costume: Tania Popa

Durată spectacol: 1h 45’ (fără pauză)

Recomandare vârstă: 10+

SÂMBĂTĂ, 5 SEPTEMBRIE, ORA 10:00

CEI TREI PURCELUŞI – Teatrul Excelsior 

Povestea din 1843 a fost rescrisă pentru micii spectatori ai zilelor noastre. Acțiunea s-a mutat din pădure într-un parc, unde Piggy – purcelușul artist, Purcy – purcelușul sportiv și Porky – purcelușul constructor se joacă, își trăiesc viața în deplină pace și armonie cu alte viețuitoare. Transformările societății moderne se aplică și poveștii noastre, în care personajul negativ este Lupul antreprenor, iar dreptatea o apără polițistul Scatiu. Interesele meschine ale Lupului vor fi descoperite și el își va pierde prietenii și va fi pedepsit cu închisoarea. Legea și dreptatea se vor instaura din nou în parcul celor trei purceluși.   

Textul: James Orchard Halliwell-Phillips

Regia: Stelian Milu

Cu: Tudor Pârvu, Mihaela Coveşeanu, Silvana Ionescu, Ciprian Cojenel, Stelian Milu

Scenografia: Stelian Milu

Coregrafia: Florin Mariş

Muzica: Ciprian Cojenel

Durată spectacol: 1h 10’

Restricţii de vârstă: 3+

SÂMBĂTĂ, 5 SEPTEMBRIE, ORA 19:00

A DOUĂSPREZECEA NOAPTE – Teatrul Metropolis

Un spectacol care a câştigat premiul Secţiunii Teatru la Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2015 şi care a fost inclus în selecţia Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu şi a Festivalului Naţional de teatru XXVI în 2016, „A douăsprezecea noapte” este „comedie a a erorilor în care Iubirea (ni) se ascunde sub o sumedenie de măști. ‘A douăsprezecea noapte’ își păstrează actualitatea, aducând un aer proaspăt și revitalizant. Distribuția tânără, culorile vii, muzica live, ritmul alert, jocurile de limbaj (susținute de noua traducere a textului propusă de Violeta Popa și George Volceanov), nici un ingredient nu lipsește din această Commedia dell’arte a zilelor noastre.” (Andreea Nanu, Ziarul Metropolis)

Spectacolul de la Metropolis „are meritul de a fi în același timp o excelentă comedie de public, unde râzi în hohote minute în șir, la scene jucate impecabil, și o cercetare inteligentă, în centrul căreia se află omul, <<acest animal ciudat>>”. (Monica Andronescu, yorick.ro)

Textul: William Shakespeare

Traducere: Violeta Popa şi George Volceanov

Adaptare: Adrian Nicolae

Regia: Victor Ioan Frunză

Cu: Corina Moise, Alexandru Pavel, George Costin, Nicoleta Hâncu, Adrian Nicolae, Sorin Miron, Andrei Huţuleac, Andreea Grămoşteanu, Alin Florea, Codrin Boldea, Matei Arvunescu, Carol Ionescu, Sorin Flutur, Flavius Călin, Tudor Cucu Dumitrescu, Voicu Aaniţei, Matei Arvunescu, Andrei Redinciuc, Ştefan Mohor, Paul Radu

Instrumentişti: Andreea Csibi, Alexandra Pascaru, Raul Stanulescu, Bogdan Gugu

Conducerea muzicală: Csibi Andreea

Decorul şi costumele: Adriana Grand 

Muzica: Tibor Cari  

Durată spectacol: 2h 30’ (cu pauză)

Recomandare vârstă: 14+

DUMINICĂ, 6 SEPTEMBRIE, ORA 10:00

LAMPIO ȘI GRĂUNTELE DE LUMINĂ – Teatrul Stela Popescu

ANULAT 

Lampio este un licurici care și-a pierdut lumina. Nu știe unde și când, dar este convins că trebuie să o găsească. Altfel, ce ar mai fi un licurici pe Pământ fără lumină? Și uite așa apar miracolele, magia, prietenii, provocările, iar căutările micului nostru personaj nu se opresc până nu își descoperă adevărata menire în viață. O poveste plină de sensibilitate, o poveste despre curaj şi transformare, „Lampio şi grăuntele de lumină” inspiră, fascinează şi schimbă copiii. Drumul pe care licuriciul trebuie să îl parcurgă pentru a ajunge în Cetatea Viselor, locul unde poate afla care îi este rostul în viaţă, este presărat cu lecţii de viaţă şi cu întâlniri cu tot felul de personaje surprinzătoare, de la monstrul deznădejdii, la uimitoarea Hope, pasărea speranței.

Textul/Traducere: Victoria Pătraşcu

Regia: Tony Adam

Cu: Alexandru Ivănoiu, Ștefania Dumitru, Tudor Cucu Dumitrescu, Irina Cărămizaru, Andrei Dogaru, Alexandru Obretin, Cosmin Vasile, Cristina Marin Neagu, Silvia Maurițiu, Alexandra Dogaru, Lisa Schieb

Scenografia: Cristian Marin

Coregrafia: Ioana Macarie

Durată spectacol: 1h (fără pauză)

Recomandare vârstă: 4+

DUMINICĂ, 6 SEPTEMBRIE, ORA 20:00

TE IUBESC, DAR NU PE TINE

Producție independentă

Fiecare om căsătorit, bărbat sau femeie, se gândește uneori cum ar fi să încerce măcar o dată sexul cu altă persoană. Dincolo de iubire, ipocrizie sau blazare, fiecare are un coridor întunecat, plin de patimi josnice și plăcere. Vlad o aduce acasă pe Sorina. Sorina este maritată. Dar este și naivă și prost informată, deoarece e convinsă că soțul său, pe numele lui Andrei, e plecat și el în delegație.

Soțul însă este în dormitor cu amanta, Marina, ferm convins că soția se află la mulți kilometri depărtare. Abia când se întâlnesc și încearcă să își ascundă amanții prin casă începe comedia. Căci întotdeauna râdem de necazul altora. Și când vedem pe scenă o situație prin care am trecut și noi, parcă râdem și mai tare.

Te iubesc, dar nu pe tine – o piesă ce iese din tipare și pune sub lupă relația de cuplu

Autor: Andreas Petrescu

Cu: Leonid Doni, Anca Dinicu, Tania Popa, Andreas Petrescu.

Durata: 1h 40′.

Recomandare vârstă: audiență generală

ANULAT FEMEIA, ETERNA POVESTE – Teatrul Stela Popescu

Un spectacol cu aer vintage, „Femeia, eterna poveste” este un spectacol despre Bucureștiul interbelic, despre muzica sa cuceritoare, despre umorul rafinat și șarjele spirituale dintre intelectualii care tranformau terasele cochete în arenă pentru dueluri cu epigrame, despre viața mondenă bucureșteană și poveștile sale misterioase. Povești adevărate, personaje reale, locuri adevărate învăluite în aburul rafinat al amitirilor, toate acestea concentrate într-o seară de desfătări muzicale, cu melodii celebre interpretate live şi o coregrafie pe măsură, o seară ce se transformă încet în seara plină de suspans a dezlegării unei intrigi polițiste, spre a sfârși într-o farsă.

Textul: Ema Stere

Regia: Attila Vizauer

Cu: Ana Maria Ivan, Cristian Neacșu, Sandu Aurel Sorin, Crina Matei – solist vocal, Daniel Filipescu – solist vocal.

Instrumentiști: Gabriel Stănescu – vioară, Ionuț Preda – acordeon, Raul Kusak – pian și aranjament muzical

Corpul de balet: Andrei Dogaru, Alexandra Dogaru, Cosmin Vasile, Silvia Maurițiu, Cristina Marin Neagu, Ioana Petric

Orchestrații și adaptare muzicală: Raul Kusak 

Scenografia: Anca Albani 

Coregrafia: Ioana Macarie

Durată spectacol: 1h 25’ (fără pauză)

Recomandare vârstă: 16+


SÂMBĂTĂ, 12 SEPTEMBRIE, ORA 20:00

ANGAJAT LA DOI PATRONI – Teatrul Mic 

O piesă despre foame, dragoste, bani, două valize identice, un chelner cu delirium tremens şi două tentative de sinucidere, „Angajat la doi patroni” este o adaptare după comedia dell’arte din 1743, a dramaturgului italian Carlo Goldoni, „Slugă la doi stăpâni”. Mort de foame, pasionat de cartofi prăjiţi şi de legături amoroase, Francis Henshall se angajează la doi patroni. Ȋnconjurat de gangsteri, golani cu clasă şi mafioţi locali, Francis încearcă să supravieţuiască minţind şi încercând să îşi ascundă propriile greşeli, dar ajunge să se încurce din ce în ce mai mult în propriile sale minciuni. 

După: Carlo Goldoni

Adaptarea: Richard Bean

Coordonator proiect: Gelu Colceag

Regia: Vlad Corbeanu

Cu: Gabi Costin, Claudia Prec, Avram Birău, Andrei Brădean, Ana Bart, Marin Grigore, Bogdan Talașman, Gabriela Iacob, Andrei Seușan

Scenografia: Ioana Colceag și Diana Moțea

Mişcarea scenică: Maria Popa

Durată spectacol: 1h 30’

Recomandare vârstă: 12+


DUMINICĂ 13 SEPTEMBRIE, ORA 10:00

PĂCALĂ – Teatrul de Animație Ţăndărică 

Erou popular, sursă de inspirație pentru Creangă şi Slavici, Păcală adună înțelepciunea şi umorul omului simplu, muncitor, dar aparent prostuț. Pus în diverse situaţii comice, se luptă cu reprezentanții societății civile – jandarm, popă – încercând să-i pedepsească conform justiției populare. În cele din urmă, sfârșește prin a fi el însuși păcălit. Spectacolul, pus în cheie parodică de Teatrul de Animație Ţăndărică, este plin de haz şi aduce în prim-plan lumea satului românesc. Copiii învață să nu se lase păcăliți, dar învaţă, de asemenea, şi primii pași ai unei hore românești!

Un text de Cristian Pepino după texte populare

Regia: Ioan Brancu

Cu: Ioan Brancu, Mihai Dumitrescu, Daniela Mihai, George Simian, Florentina Tănase, Alina Petrescu

Scenografie: Cristina Pepino

Muzică: Dan Bălan

Durată spectacol: 55 min.

Recomandare vârstă: 4+


DUMINICĂ 13 SEPTEMBRIE, ORA 20:00

URSUL – Teatrul Coquette 

O tânără văduvă îndoliată, un creditor furios şi un valet fricos – iată personajele unei comedii cu scântei. Tânăra văduvă Popova, cu ochi alunecoşi şi gropiţe în obraji, îşi trăieşte doliul cu mare devotament, până într-o zi când în casa ei dă buzna un creditor furios venit să recupereze o datorie. Acesta pare să nu se înduplece de nicio sensibilitate feminină şi decide să nu se urnească până nu are câştig de cauză. Tânăra domniţă nu numai că nu îi dă banii, dar îl şi provoacă la duel. Ce poate ieşi dintr-o asemenea situaţie complicată?

Textul: A.P. Cehov

Regia şi scenografia: Ruxandra Bălaşu

Cu: Marius Bodochi, Ruxandra Bălașu si Gabriel Costan

Durată spectacol: 1h

Recomandare vârstă: AG



SÂMBĂTĂ, 19 SEPTEMBRIE, ORA 20:00

CLINICA SINUCIGAȘILOR – Teatrul În Culise

În ciuda titlului, „Clinica Sinucigaşilor” este un spectacol vesel care stoarce din spectatorii săi speranțe, gânduri pozitive şi bună dispoziție. „Clinica Sinucigaşilor” este locul care îți garantează că vei scăpa de toate neliniştile, problemele şi angoasele existențiale prin plecarea spre o lume mai bună. În sala de aşteptare a clinicii se reunesc patru personaje savuroase, care ajung să vorbească despre iubire şi absolut, limite interioare, căutarea fericirii şi nevoia de a fi apreciat. Astfel se naşte această comedie senzațională a actualității, un teatru al speranței care scoate în evidență faptul că oricât de insignifiantă şi ratată ar fi viața cuiva, aceasta merită trăită până la capăt!

Textul: Gabriela Mihalache

Regia şi scenografia: Cristian Bajora

Cu: Alex Vlad, Ionuț Iftimiciuc, Dorin Enache, Grațiela Popa, Patricia Ionescu, Adrian Pantelimon, Bogdan Stroe, Dana Roman

Durată spectacol: 1h 50’ (fără pauză)

Restricţii de vârstă: 12+


DUMINICĂ, 20 SEPTEMBRIE, ORA 10:00

IMPROVESTE – Teatrul de Animație Ţăndărică

„Improveste” este primul spectacol de improvizație al Teatrului de Animație Țăndărică, în care nu există regie sau scenariu, iar actorii plini de spontaneitate și umor sunt provocați să se aventureze în necunoscut, să găsească soluții pe baza sugestiilor din public. Așa se nasc noi povești, scenarii și situații pline de creativitate la care toți copiii sunt invitați să participe în mod direct.

Coordonatori: Dan Codreanu, Dan Miron

Cu: Simina Mititelu, Florin Mititelu, Mona Toncu, Cristina Țane,  George Simian, Ștefan Craiu

Scenografie: Çilem Türköz

Durată spectacol: 55’

Recomandare vârstă: 4+


DUMINICĂ, 20 SEPTEMBRIE, ORA 20:00

CU MASCĂ SAU FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ – Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”

Cel mai nou spectacol din programul celei de-a opta ediţii a festivalului „Bucureştii lui Caragiale” este producţia Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, „Cu mască sau fără mască, oamenii vor să zâmbească”. Combinând satira socială cu muzica, coregrafia şi cu o scenografie spectaculoasă, premiera stagiunii estivale 2020 a Teatrului de Revistă din Bucureşti este inspirat de cele mai noi schimbări survenite la nivelul societăţii. Realizat de Vasile Muraru și Valentina Fătu, „Cu mască sau fără mască, oamenii vor să zâmbească” este un spectacol de revistă plin de culoare și savoare, cu umor de calitate, recitaluri de muzică ușoară și momente de dans.  

De Vasile Muraru şi Valentina Fătu

Cu: Alexandru Arșinel, Vasile Muraru, Valentina Fătu, Liliana Mocanu, Nae Alexandru, Cristian Simion, Bianca Sârbu Romanescu, Alin Gheorghișan Și Daniela Tănase

Solişti: Bianca Sârbu, Daniela Cristea, Alin Gheorghişan

Cu participarea Baletului și Orchestrei Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, dirijor Dan Dimitriu

Scenografia: Francesca Cioancă, Ana Iulia Popov

Coregrafia: Cornel Popovici

Conducerea muzicală: Dan Dumitru

Durată spectacol: 1h 30’

Recomandare vârstă: 12+