Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită în 2017 cu spectacole în toate cartierele bucureștene. De la evenimentul cu tradiție pentru București- Cișmigiul copiilor, la mini-turneul de o zi al uneia dintre cele mai îndrăgite trupe de divertisment pentru copii- Caravana Gașca Zurli, programul de 1 iunie din Capitală a transformat parcurile bucureștene într-un tărâm de basm, cu zeci de spectacole pentru cei mici.

Principalul cartier al distracției a fost instalat, de 1 iunie, la Cișmigiul copiilor, cel mai amplu eveniment pentru copii din Capitală. Bucureștenii au fost așteptați, cu mic cu mare, în imensul teren de joacă din parcul Cișmigiu, cu spectacole de teatru, dans și muzica, ateliere și jocuri.

Din programul ediției cu numărul 16 al Cișmigiului copiilor au făcut parte reprezentațiile de dans, recitalurile corale și concertele formațiilor pentru copii de pe scena din centrul Parcului Cișmigiu, spectacolele de teatru, dans și jocuri de La Cetate, numerele de magie de la Cortul Magic și atelierele de origami, arta actorului, fun science, reciclare creativă și multe altele de pe aleile parcului. Nu au lipsit caricaturiștii și portretiștii de pe Podul Artelor, figurinele și baloanele de pe Corabia Piraților, jocurile gonfabile de pe Pajiștea Jocurilor, sesiunile de face painting și instantaneele foto din Foișor și sesiunile de karaoke de la intrarea principală în parc. La fel ca în fiecare an, ziua de 1 iunie s-a încheiat la scena din centrul Parcului Cișmigiu cu un concert susținut de artiștii cu priză la publicul junior.

În paralel cu programul divers din Cișmigiul copiilor, trupa pentru copii Gașca Zurli a colindat orașul într-un miniturneu, care a adus universul basmelor mai aproape de toți copiii din București. Caravana Gașca Zurli a călătorit într-o singură zi la bordul camionului multicolor și s-a oprit în fiecare sector din București pentru show-uri interactive cu personaje îndrăgite de cei mici, cântece originale ușor de fredonat, jocuri, coregrafii pentru copii și mesaje educative. Prima oprire Caravana Gașca Zurli a fost în Parcul Floreasca, urmată de reprezentații la intrarea principală în Arena Națională, în Parcul IOR, în Piața Libertății din Parcul Carol, în Parcul Sebastian și în Parcul Crângași.

 

Programul Pe Locații și Ore Aici 

Eveniment facebook Cișmigiul Copiilor

Eveniment facebook Caravana Gașca Zurli

Parteneri media: MAGIC FM, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Mami, Draga mea pentru copii, orasulm.eu, inoras.ro, goingout.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, clopotel.ro, copilul.ro, melc-codobelc.ro.