Expoziția World Press Photo 2017 se deschide la București pe 10 mai, Sala Dalles.

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, ajunge din nou la București anul acesta, începând cu data de 10 mai, orele 19.00. Expoziția, organizată de Fundația Eidos, va fi deschisă pentru public în intervalul 11 – 28 mai 2017, la Sala Dalles, in cadrul UNFINISHED Festival.

Selecția face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, care călătorește în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de locații din peste 45 de țări – și vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

World Press Photo 2017 în cifre

Competiția a ajuns la a șaizecea ediție în 2017 și a reunit înscrieri din toată lumea: 5034 de fotografi din 125 de țări au trimis 80.408 de imagini. Juriul a oferit premii în 8 categorii către 45 de fotografi din 25 de țări: Australia, Brazilia, Canada, Chile, China, Cehia, Finlanda, Grecia, Franța, Germania, Ungaria, India, Iran, Italia, Pakistan, Filipine, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Siria,  Noua Zeelanda, Turcia, UK, și SUA.

 

Fotograful român Vadim Ghirda este unul dintre câștigătorii din 2017 – premiul al II-lea în categoria Aspecte Contemporane, cu lucrarea Migrant Crosssing.

 

Marele câștigător al ediției aniversare a fost fotograful turc Burhan Ozbilici cu o fotografie a tânărului polițist Mevlüt Mert Altıntaş de după asasinarea ambasadorului rus în Turcia.
Câștigătorii pot fi găsiți la acest link:

https://www.worldpressphoto.org/collection/photo/2017

Galeria pentru concursul digital:

https://www.worldpressphoto.org/collection/mm/2017
Expoziția va fi deschisa zilnic intre orele:
Luni – Joi: 11:00 – 21:00
Vineri: 11:00 – 22:00
Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 22:00
Mai multe detalii, precum și lista completă a câștigătorilor, poate fi consultată pe site-ul oficial al expozitiei www.worldpressphoto.org / dar și pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/WorldPressPhotoRomania/

UNFINISHED este un proiect al Fundației Eidos, prezentat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, susținut de Primăria București și ARCUB.

Parteneri media:
PROTV, Radio Guerrilla, Revista Sinteza, Igloo, Capital, EVZ, ICEEfest, wall-street.ro, start-up.ro, IQads, Smark, Scena 9, Pagina de Media, Cavaleria, Business Review, The Institute