Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale, în parteneriat cu Asociaţia Spaţiu Urban Bucureşti (ASUB) prezintă proiectul urbanistic TUB pe strada Mendeleev (între Piaţa Romană şi Str. George Enescu)

Campania de prezentare a proiectului TUB se desfăşoară în Municipiul Bucureşti în perioada 7 – 8 iunie 2008. Scopul său este de a prezenta soluţia propusă de cele 14 birouri de arhitectură din cadrul ASUB pentru revitalizare urbană, prin crearea unui traseu alternativ în centrul oraşului, dedicat pietonilor şi biciclistilor, separat de sistemul carosabil.
Acest eveniment se doreşte a fi un punct de plecare, începând conturarea unei strategii de dezvoltare pe termen lung pentru o reinventare a Bucureştiului.

Echipa TUB propune o serie de proiecte de dezvoltare pentru diferite zone din centrul capitalei. Această primă abordare reprezintă un element de orientare major, dar şi o dezbatere deschisă legată de spaţiul public, trasee pentru pietoni şi biciclisti, precum şi zone de loisir în zona centrală.

În cele două zile, strada Mendeleev va fi închisă pentru autovehicule, fiind amenajată ca un traseu urban pietonal. Vor exista terase, zona va fi animată, oamenii se vor putea informa direct de la specialişti care sunt alternativele de a avea un oraş mai frumos şi mai puţin poluat.

TUB se adresează bucureştenilor activi, dornici de mişcare, tinerilor care doresc o alternativă de petrecere a timpului liber, pensionarilor, copiilor, turiştilor dornici să exploreze oraşul, dar şi autorităţilor locale şi specialiştilor.