BILETE

Începând de vineri, 05 mai 2023, ora 19:00, sunteți invitați la ARCUB – Hanul Gabroveni [Sala Cafenea] din București, unde va avea loc vernisajul expoziției The Unseen falls în Black & White a artistului vizual Cristian Graure din Timişoara. Evenimentul este curatoriat de Veronica Toma.

Direcţiile sale artistice investighează prin tehnici actuale o realitate contemporană aglomerată de incertitudini şi transcede preocupările generice din sfera reprezentării, remarcându-se prin intensitatea momentului creaţiei şi nevoia fragilă de cunoaștere a materiei. 

Acest univers cu accente specifice dark–waveului progresiv, s-a născut prin fuziunea dintre artist și lumea materială, dintre spectrul luminii și reacțiile cromatice specifice realităţii materiale şi se reintegrează ca o experienţă vizuală unică, particulară. Din interiorul acestei realități, culorile sunt atribuite retroactiv, fiind puse într-o relaţie constantă cu o amintire similară, recurentă. Această re-vizitare periodică a culorilor se regăseşte cel mai probabil sub forma unor expriențe trăite cât mai aproape de prezentul și lumea perceptorului.

_______________________________________

// Cristian Graure // este un artist și cercetător interdisciplinar, care trăieşte şi lucrează la Timişoara. Cu studii în artele vizuale şi un doctorat dedicat cercetării imaginii fotografice, este preocupat în mod special de zona de-limitărilor reprezentării prin tehnicile mixed-media, fuzionând artele vizuale cu istoria culturală, știința și angajamentul social.

Prin pasiunea caracteristică, direcționată spre cercetarea diferitelor relații dintre memoria individuală/colectivă și structura limbajului imaginii, activitatea sa investighează nu numai arhetipurile existente în procesul de percepție vizuală, redate prin distorsiunea și estomparea amintirilor episodice, dar și ramificațiile semantice rezultate în urma lor.

_______________________________________

În deschidere  //  JazzPeVinil  //  live Bica Radu //  05 mai 2023: 19:00  –  Open doors

// JazzPeVinil  // a luat formă prin promovarea muzicii în format analogic, prin atmosfera creată de instrumentele acustice și pentru a oferi ascultătorilor o audiție unică, începând de la Dave Brubeck până la Jamiroquai, în ritmuri de Jazz, Soul, Funk și Groove.

_______________________________________

Expoziția va fi deschisă publicului până în data de 20 mai 2023, programul de vizitare fiind de marți până duminică, între orele 12:00 – 20:00.

Bilete disponibile la casa de bilete ARCUB și online pe Entertix.ro, Myticket.ro, Arcub.ro

Preț bilete:

  • 10 lei elevi / studenți / pensionari
  • 15 lei acces general

Eveniment  realizat cu sprijinul ARCUB  –  Centrul  Cultural  al Municipiului București.