Cruciada Culturii vă invită într-un voiaj departe de Crăciunul dezlănţuit. Pe 18 decembrie pornim într-un periplu printre marii clasici alături de Cvartetul Ad Libitum. Întâlnirea cu ghizii serii va avea loc la ora 19:00 în Sala ArCuB (Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti), situată vis-a-vis de Ambasada SUA.

 

Iubitorii frumosului se vor bucura de operele lui Mozart, Schubert, Dvorak, Dimitrescu, Mahler, Pucini, Sibelius, J. Strauss, G. Bregović, A. Piazzola, Beethoven, Brahms sau Haydn în interpretarea unuia dintre cele mai premiate cvartete româneşti. Vom savura un peisaj muzical cald, lnistit, în contrast cu priveliştea festinului care ne înconjoară. Concertul se va încheia cu un colind interpretat în compania lui Tudor Chirilă, invitatul special al serii.

 

Biletele pentru evenimentul “The Sound of Christmas” se găsesc online pe eventim.ro, în librariile Humanitas şi în reţelele de magazine Germanos, Vodafone şi Orange. Cei care doresc sa afle mai multe despre artişti şi despre demersul Cruciadei Culturii pot găsi toate informaţiile pe site-ul proiectului, cruciadaculturii.ro.

 

De-a lungul timpului, Cvartetul Ad Libitum a încântat publicul din întreaga lume. În 1997, la Evian, în Franţa, au câştigat premiile de la toate secţiunile în cadrul celei mai prestigioase competiţii internaţionale pentru cvartet de coarde, lucru nemaiîntâlnit în istoria competiţiei. Turneele i-au purtat în Germania, Franţa, Spania, Olanda, Italia, dar şi în Rusia, Croaţia, Estonia sau Finlanda. În ţară, Ad Libitum a fost recunoscut drept cvartet de stat şi cântă la Filarmonica din Iaşi. Din componenţa ansamblului fac parte Adrian Berescu – vioara I, Şerban Mereuţă – vioara II, Bogdan Bisoc – viola şi Filip Papa – violoncel.

 

Concertul “The Sound of Christmas” se desfăşoară cu sprijinul ArCuB. Evenimentul are loc în cadrul Cruciadei Culturii, mişcare iniţiată la începutul anului 2010 de Agenţia de Vise şi Fundaţia artEST, susţinută de UniCredit Ţiriac Bank şi de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Artiştilor din România. Proiectul îşi propune să scoată la lumină repere veritabile şi să aducă la un loc oameni de cultură cu idei şi viziuni comune.