Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, cu sprijinul Asociației Culturale a Anticarilor și Colecționarilor din România, organizează evenimentul „Strada Anticarilor”, care se va desfășura în Piața „Sfântul Anton” din centrul Capitalei, în perioada 15 iunie – 7 iulie, în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 10:00 – 21:00.

„Strada Anticarilor” își propune să promoveze arta și cultura Bucureștiului, recreând atmosfera târgurilor de odinioară și oferind vizitatorilor, bucureșteni și turiști deopotrivă, posibilitatea de a cunoaște o parte din istoria orașului, prin intermediul obiectelor cu parfum de epocă, dar și prin intermediul muzicii live. Evenimentul urmărește să plaseze Bucureștiul pe harta marilor orașe europene care găzduiesc frecvent evenimente culturale similare și devină locul de promenadă al tuturor celor care vor să-şi aducă aminte de frumuseţea Micului Paris.

Evenimentul permite participarea unui număr de maxim 40 anticari din toată țara, care au în portofoliu produse din diverse categorii, precum: mobilier de epocă, arte plastice, tipărituri, obiecte personale și de colecție, obiecte muzicale, etc.

Anticarii interesați să participe la eveniment pot trimite o cerere de înscriere în perioada până în data de 24 mai a.c..

Participarea anticarilor la eveniment este gratuită.

Selecția participanților va fi realizată de o comisie de evaluare specializată, iar răspunsul cu privire la participarea expozanților selecționați va fi comunicat în data de 27 mai.

Persoanele interesate sunt rugate să completeze și să trimită cererile de înscriere, până în data de 24 mai, ora 17:00, alături de copii ale documentelor solicitate mai jos, la adresa de email protocol@arcub.ro. Formularul de înscriere este disponibil pe www.arcub.ro. De asemenea, dosarele de înscriere în format tipărit, pot fi depuse la sediul ARCUB (Hanul Gabroveni – str. Lipscani nr.84-90).

Dosarele vor trebui să cuprindă: formularul de înscriere, documente de atestare a apartenenței la o asociație din domeniul antichităților, anticariatelor sau a obiectelor de artă și de epocă, menționarea expresă a categoriei de produse și lista obiectelor ce urmează a fi expuse, link-uri către un site/portofoliu online (dacă este cazul), fotografii sau catalog cu obiecte prezentate, precum și mențiunea participărilor la evenimente de profil similare. Comunicarea cu solicitanții se va realiza doar prin mediul online, la adresa menționată mai sus.

În perioada 15 iunie – 7 iulie, vizitatorii care vor ajunge pe “Strada Anticarilor” vor avea posibilitatea de a achiziționa obiecte de artă, cărţi vechi, mobilier antic, numismatică, ceasuri, tablouri, pânze autentice româneşti, veselă din argint, etc. de la anticarii români, și se vor putea bucura de concerte live.

Accesul vizitatorilor la eveniment este gratuit.