Cea de-a XII-a ediţie a Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi, cel mai important festival de muzică contemporană din România, a avut loc în perioada 23 – 30 mai 2002 în mai multe locaţii: Sala ArCuB, Sala Studio a Ateneului Român, Sala Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Sala „Mihail Jora” a Societăţii Române de Radiodifuziune. Evenimentul s-a desfăşurat pe mai multe genuri: simfonic, cameral, coral, opera, muzica electronică.
Organizată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, ArCuB şi Societatea Română de Radiodifuziune, manifestarea include România printre membrii Asociaţiei Internaţionale a Festivalurilor cu sediul la Amsterdam.
În cadrul festivalului s-au prezentat publicului unele dintre creaţiile româneşti şi străine care au marcat destinele muzicii ultimelor decenii.

OKEAN Artele dramei
Publicaţie dedicată artelor spectacolului, revista OKEAN a fost creată cu scopul declarat de a ajuta la afirmarea unui spirit tânăr în receptarea fenomenului artistic românesc. ArCuB s-a implicat în impunerea unei publicaţii inteligente şi de succes, demnă de anvergura unei capitale europene. Pentru cele trei numere apărute, criticul de teatru Sebastian Vlad Popa, creatorul revistei, a fost nominalizat şi a primit Premiul pentru critică teatrală pentru anul 2002, la GALA PREMIILOR UNITER.