23-26 aprilie 2015

MNAC, Halele Carol

La granița dintre muzică electronică și artă contemporană, festivalul Rokolectiv încurajează, începând cu anul 2006, inovația în muzică și libertatea de exprimare și contribuie la dezvoltarea scenei artistice din București generând proiecte și colaborări între muzicieni, artiști vizuali, dansatori și promoteri.

Cofinanțată de ARCUB, ediția Rokolectiv 2015 a aniversat cei 10 ani de existență cu 4 zile de concerte, instalații, proiecții și evenimente educative la Muzeul Național de Artă Contemporană și Halele Carol, una dintre clădirile industrial ale Bucureștiului transformată într-o locație artistică.

Peste 250 de nume legendare sau noi artiști care fac senzație în muzică și arte vizuale au fost invitați de-a lungul anilor la cel mai mare festival de muzică electronică și arte conexe din România.

Programul Rokolectiv 2015 continuă să promoveze noi genuri în muzica experimentală și dance electronic și să funcționeze ca o platformă complexă de interacțiune între muzicieni și artiști vizuali, între profesioniști și public, în strânsă legătură cu contextual socio-cultural în care activează.

Începând cu anul 2015, festivalul Rokolectiv a fost inclus în SHAPE, noul proiect de 3 ani co-finanțat de programul Creative Europe al Uniunii Europene.