VEZI PROGRAM

Perioada: 2-24 septembrie 2017

Locație: Piața George Enescu

 Eveniment conex al celui de-al treilea cel mai important eveniment muzical din lume (după BBC Proms și Festivalul din Lucerna), Piața Festivalului George Enescu a invitat bucureștenii în luna septembrie la o nouă serie de concerte clasice în aer liber, transmisiuni în direct și recitaluri ale tinerilor muzicieni.

În 2017, la Piața Festivalului, 19 mari orchestre, ansambluri și soliști din 10 țări au concertat live între 2 și 10 septembrie în Piața George Enescu. Programul Piața Festivalului a continuat în perioada 11 – 24 septembrie cu recitaluri zilnice susținute de elevi și studenți din toată țara, urmate de transmisiuni în direct ale concertelor de la Sala Mare a Palatului, din cadrul Festivalului George Enescu.

Din programul ediției au făcut parte colaborări spectaculoase ale orchestrelor, dirijorilor și instrumentiștilor români cu muzicieni din Austria, Italia, Franța, Spnia, Germania, Cehia și Venezuela. De neratat în cele nouă zile de concerte live dedicate celei de-a XXIII-a ediții a Festivalului George Enescu, au fost prezența artistului Alexandru Tomescu, dar și colaborarea unuia dintre cele mai vechi ansambluri muzicale din România, Filarmonica de Stat Sibiu, cu cel mai nonconformist dirijor al momentului, Cristi Lupeș.

Printre premierele ediției din 2017, spectacolul internațional de succes La Vida Loca a prezentat cele mai îndrăgite cântece și dansuri latino americane intrepretate de Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles. Alexandru Tomescu a cântat în fața publicului din Piața George Enescu în acompaniamentul Sînzianei Mircea la pian și al argentinianului Omar Massa la bandoneon. Călătoria muzicală unică propusă de marele violinist român a aniversat în 2017, 10 ani de concerte în cadrul Turneului Internațional Stradivarius.

Programul Piața Festivalului a continuat în perioada 11 – 24 septembrie cu recitaluri zilnice susținute de elevi și studenți din toată țara, urmate de transmisiuni în direct ale concertelor de la Sala Mare a Palatului, din cadrul Festivalului George Enescu.

Începând de marți, 12 septembrie, concertele Festivalului George Enescu de la Sala Mare a Palatului au fost transmise în direct în Piața Festivalului. Bucureștenii au ascultat în aer liber, pe ecranul din Piața George Enescu, muzica marilor compozitori în interpretarea unor orchestre legendare precum Royal Philarmonic Orchestra, Filarmonica della Scala, Israel Philharmonic Orchestra, Orchestre National de France.