VEZI TRAILER

VINO, VEZI, NU SPUNE NIMĂNUI

Două dintre producțiile ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București au fost selectate în cadrul Festivalului Național de Teatru din 2016: Obsesii de Claudiu Sfirschi-Lăudat după texte de Margarita Karapanou, one woman show cu Cerasela Iosifescu, în regia lui Yannis Paraskevopoulos și Cutia Pandorei de Katalin Thuroczy, un recital actoricesc cu Mariana Mihuț şi Șerban Pavlu, în regia lui Felix Alexa. Criticul Marina Constantinescu, director artistic și selecționer, a anunțat în 4 iunie, în cadrul unei conferințede presă, titlurile care vor face parte din cea de-a 26-a ediție a festivalului. Este o bucurie ca două dintre producțiile ARCUB să se regăsească printre cele 40 cele mai bune spectacole ale stagiunii precedente din întreaga țară.

Reprezentații OBSESII în cadrul Festivalului Național de Teatru:

  • 21 octombrie, ora 20.00;
  • 24 octombrie, ora 22.00.

Ea are o mamă cu personalitate. Poate cu prea multă personalitate. Mai are și un cățel de care se îngrijește ca de un copil. Împreună, urmează un program riguros, pe care îl respectă cu sfințenie. Trăiește fiecare sentiment la intensitatea maximă. Luptă cu depresia și nu se lasă învinsă. Are mult umor, uneori cam cinic, dar el o ajută să meargă mai departe.

Ea scrie un roman. Vorbește despre boala ei ca despre un iubit, care o ține în brațe prea strâns, care o sufocă din prea multă pasiune. Este senzuală, inteligentă, spirituală. Iese la agățat, la shopping, în parc. Merge deseori la clinică. Și scrie. Scrie cu pasiune. Își pune întrebări despre sensul vieții, despre rostul suferințelor îndurate, despre Dumnezeu.

Ea este Lora.

Iar Lora este personajul principal al piesei Obsesii inspirate de scrierile Margaritei Karapanou, care s-a luptat întreaga sa viață cu tulburarea maniaco-depresivă. Pornind de la fragmente răzlețe din romanele lui Karapanou, Claudiu Sfirschi-Lăudat a improvizat pe marginea lor, le-a dat un suflu nou și a creat un scenariu teatral. Cerasela Iosifescu, aflată la a patra colaborare cu regizorul grec Yannis Paraskevopoulos, trece natural de la un registru la altul, conturând un personaj deopotrivă sensibil și puternic, copilăros și înfricoșat, atrăgător și distant.

Un prilej de a o cunoaște pe Lora, de a ne pune întrebări, de a căpăta încredere în viață și de a face cunoștință cu o echipă de artiști de prim rang.

 

Obsesii de Claudiu Sfirschi-Lăudat după texte de Margarita Karapanou

Cu: Cerasela Iosifescu

Regia: Yannis Paraskevopoulos

Decor & costume: Lia Dogaru

Asistent regie: Claudiu Sfirschi-Lăudat

Vizualuri: Vlad Lăzărescu

Producător: ARCUB – Centrul de Cultural al Municipiului București, cu sprijinul AQUA Carpatica și Domeniile Sâmburești

Durată spectacol: 1h 15min.

Spectacol nerecomandat copiilor sub 16 ani.

Bilete: https://www.mystage.ro/fnt/

 

Festivalul Internațional de Teatru – desfăşurată sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis

Produs de UNITER, ARCUB şi Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti şi finanţat de Ministerul Culturii şi Primăria Municipiului Bucureşti, Festivalul Naţional de Teatru va avea loc în perioada 21 octombrie – 30 octombrie 2016.

Partener: Institutul Cultural Român.

Programul complet: www.fnt.ro