BILETE JOACA DE-A MUZICA


Programul dedicat sărbătorilor de iarnă de la ARCUB Gabroveni este completat de expoziţia-unicat de jocuri vechi românești și străine intitulată „O lume a jocurilor”, care include peste 500 de jocuri de colecție de la 1900 până în anii 2000, din diferite perioade istorice și din zone diferite ale lumii. Expoziția are la bază o colecție personală unică, de peste 1500 jocuri, fiind pentru prima dată când o parte din aceste jocuri sunt expuse în public. Ideea expoziției a pornit de la nevoia de a readuce în viețile copiilor de astăzi bucuria jocurilor copilăriei părinților sau chiar bunicilor lor, jocuri interactive, educative, jocuri în aer liber sau în interior, jocuri care au la bază nevoia fundamentală a omului de libertate, de socializare și de ieșire din cotidian, din sfera angajării sociale.

Expoziţia „O lume a jocurilor” este prezentată în cele trei spaţii expoziţionale de la etajul I al Hanului Gabroveni. În Sala Coloanelor, sunt expuse imagini cu jocuri din Antichitate, texte şi scrieri (de Petre Ispirescu, Solomon Marcus sau Johan Huizinga), Sala Lipscani găzduieşte jocuri româneşti, iar în Sala Gabroveni sunt grupate jocuri străine şi jocuri pentru părinţi şi bunici.

În expoziție sunt incluse numeroase tipuri de jocuri pentru toate vârstele: jocuri educative (Cine știe câștigă, Turism, Cine știe… poezie!), jocuri de socializare (Toc-Toc, joc pentru adolescenți, Domino, Loto, Joc de ruletă etc.), jocuri de cuvinte (ABC Alfabetar, Micul tipograf, Scrabble etc.), jocuri de îndemânare (Jocul răbdării, Vrei să lucrezi frumos?, puzzle de hărți – joc pentru adulți, Lego, Cutia Magică etc.), jocuri de memorie (Citește și potrivește), dar și o serie de panouri informative și fotografii legate de istoria jocurilor sau tipuri de jocuri din diferite zone ale lumii și extrase de bibliografia specifică pe acest subiect.

Printre cele mai valoroase obiecte expuse se află o tablă de joc de la începutul secolului XX, dar și un Jeton de joc gravat manual în sidef, folosit în jocuri de societate de aristocrația britanică din perioada georgiană și victoriană (sec. XVIII-XIX).

Expoziția va putea fi vizitată în baza unei programări, în perioada 3-15 decembrieVernisajul expoziţiei „O lume a jocurilor” este programat pentru ziua de luni, 6 decembrie, de la ora 17.00 şi va include un concert de colinde. Tot pe 6 decembrie expoziția va putea fi vizitată doar până la ora 16:00, accesul la vernisaj fiind pe baza de invitație.


Program Expoziție „O lume a jocurilor”

–>> 4 și 12 decembrie – 13:00-20:00

–>>3 – 15 decembrie – 12:00-20:00

Evenimente conexe „O lume a jocurilor” | Ateliere pentru copii

În cadrul expoziţiei, sunt programate o serie de ateliere pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, de la atelierele de grup destinate elevilor din unităţi de învăţământ, la ateliere deschise publicului larg. 

Program ateliere „O lume a jocurilor”

Ateliere pentru grupuri şcolare: 8-9, 14-15 decembrie 2021 | ARCUB – Sala Coloanelor

Ateliere deschise publicului larg:

–>> 11 decembrie, ora 12.00 | ARCUB – Sala Coloanelor | Descoperă lumea prin joacă: atelier de explorare cognitivă prin jocuri senzoriale de observaţie şi mişcare.

–>> 12 decembrie, ora 12.00 | ARCUB – Sala Coloanelor | Joaca de-a muzica: atelier interactiv de prezentare a instrumentelor muzicale.


Biletele s-au pus în vânzare și la casa de bilete ARCUB – pasaj Hanul Gabroveni.

___________________________________________________________________________________

Eveniment Plăcut de Radio Guerrilla.

Parteneri media: Agerpres, Spotmedia.ro și Societatea de Transport București.

Expoziția O lume a jocurilor poate fi vizitată pe bază de programare / înscriere la adresa inscrieri@arcub.ro, iar biletele pentru cele două ateliere pentru copii (11 și 12 decembrie) au fost puse în vânzare pe site-ul ARCUB.

Înscrierile în cadrul expoziției se fac în fiecare zi a săptămânii, până la ora 17:00.

  • Accesul se face după prezentarea Certificatului Verde.