Cunoscuta actriță italiană Maria Cassi revine în România, cu one woman show-ul „Attente al lupo“, care va avea loc la Sala ARCUB, în zilele de 7 și 8 noiembrie, de la ora 20:00.

 

„Attente al lupo“ este un spectacol umoristic axat pe una din temele preferate ale actriței, respectiv diferențele dintre bărbați și femei. Maria Cassi prezintă mereu disputatul subiect într-o abordare originală, inspirându-se din relatările biblice cuprinse în Vechiul Testament, pe care le „repovestește“ într-o manieră comică explozivă.

 

Trei momente principale din istoria umanității fac deliciul publicului în spectacolul „Attente al lupo“: Geneza, legendara Arcă a lui Noe și Turnul Babel. Jocul interpretativ al artistei capătă puternice accente comice odată cu gesturile specifice fiecărui personaj pe care le redă cu mult haz, ceea ce scoate la iveală și capacitatea de analiză pe care și-a dezvoltat-o în ultimii ani, în care s-a dedicat studiului limbajului non-verbal. Stilul Mariei Cassi se apropie în mod evident de cel al unor mari actori de comedie, precum Charlie Chaplin, Jerry Lewis și Jacques Tati.

 

Deși este un one woman show, spectacolul este dinamic și abundă de personaje, care interacționează unele cu altele până la conflict, căci Maria Cassi este pe rând bărbat și femeie, Adam și Eva, tânără și bătrână, subliniind prin mișcările corpului caracteristicile fiecărui personaj și reușind să aducă în prim plan elementele comice ale acestora, întocmai ca un caricaturist.

 

Biletele pentru cele două spectacole, din 7 și 8 noiembrie, pot fi achiziţionate de la Casa de bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro.

 

Preţ: 45 lei (Categoria I) şi de 35 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

 

Vezi SPOT VIDEO – Maria Cassi revine la ARCUB

Maria Cassi, de la Firenze la Bucuresti

 

Cristian China Birta – Maria Cassi “the one woman show” vine în Bucureşti

Cabral.ro – În războiul dintre ea și el nu se iau prizonieri

Blogu lu\’ Otravă – “Barbatul e pionul, femeia e regina de pe tabla de sah.”

Carmen Albișteanu – Lung și la subiect

Simona Mocanu – Băieții răi devin uneori femei de treabă

Presa în blugi – Te simți bărbat sau ești femeie?

Mahmur.info – Concurs: Attente al Lupo

IleanaAndrei.ro – Maria Cassi revine la București într-un one woman show incendiar

Cristina Bazavan: De vazut neaparat: Maria Cassi , Attente al lupo

Mihaela Iva: Punem semnul egalității între sexe?

Adela Spune: O poveste și două invitații

Pricopie.ro: Recomandarea de weekend

 

EVENT FACEBOOK

Bilete online – 7 noiembrie, ora 20.00

Bilete online – 8 noiembrie, ora 20.00