ArCuB vă invită vineri, 22 martie 2013, la ora 18.30, la un eveniment editorial, lansarea cărţii Zugravii de Subţire, monahi şi mireni, de Olga Greceanu- care se va desfăşura la sediul din str. Batişte nr 14.

 

Sunt invitate personalităţi ale lumii culturale, politice şi artistice. Oaspete de seamă este Mitropolitul Olteniei ÎPS Irineu, care a sprijinit realizarea filmului documentar, favorizând accesul în toate bisericile şi mănăstirile din Oltenia.

 

Lucrarea de faţă pornită din manuscris, acum publicată întâia dată, este o surpriză prin conţinutul, modul de abordare şi mesajul ei. În urmă cu mai bine de cinci decenii Olga Greceanu ne atenţiona asupra pericolului de a pierde iremediabil această parte a istoriei noastre – arta din bisericile vechi.

 

În cadrul evenimentului va fi vizionat filmul documentar realizat cu acestă ocazie – un eseu cu durata de 33  de minute, semnat de regizorul Nicolae Mărgineanu – care urmăreşte pictura zugravilor de subţire, din secolul 17 şi începutul secolului 19. Scenarist şi producător este Lili Lemnaru, cu o activitate de 40 ani în televiziune (TVR- emisiunea Universul Credinţei). Textul este lecturat de actriţa Maria Ploaie.

 

Vezi comunicatul de presă