LA FEMME COMME CHAMP DE BATAILLE

de Matei Visniec, regia Marie Hossenlopp 

Sala ArCuB, 30 martie 2013, 19.00

 

In incheierea manifestarilor dedicate Lunii Francofoniei in Romania, Delegatia Valonia-Bruxelles si Institutul Francez din Bucuresti, in parteneriat cu ArCuB, prezinta sambata, 30 martie, ora 19.00, la Sala ArCuB (str. Batiste nr. 14, sector 2, Bucuresti), spectacolul de teatru «La femme comme champ de bataille» de Matei Visniec, regia Marie Hossenlopp – o productie a La Loba asbl (Bruxelles), realizata in parteneriat cu Théâtre de la Place (Liège), Le Centre Culturel d’Etterbeek (Bruxelles) si Le Centre Culturel Jacques Franck.

 

Spectacolul este un dialog dintre doua femei, victime si martore ale barbariei umane. Kate, psiholog american, se loveste de tacerea traumatica a Dorrei, violata in timpul razboiului din Bosnia. Una incearca sa usureze suferinta, cealalta refuza viata si copilul pe care il poarta in pantece.

 

Din confruntarea lor se va naste o lupta pentru supravietuire, o lupta a cuvintelor pentru a defini ceea ce nu poate fi numit. Insotite de ritmurile aprinse ale unui asistent beatboxer, cele doua femei vor exprima supararea si durerea, vor extirpa violenta din corpul lor si chiar vor rade de nebunia barbatilor. Impreuna, nu vor inceta sa se intrebe : Cum a fost posibil asa ceva ?

 

Spectacolul va fi prezentat in limba franceza, fara supratitrare in limba romana.

 

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.