BILETE ONLINE

Șase femei în confruntare cu oglinda.

Spectacolul face parte din Platforma Internațională de Teatru București #5.

Spectacolul „Jurnal de România. Constanța”, realizat de regizoarea Carmen Lidia Vidu, are șase protagoniste, șase actrițe care, de această dată, se joacă pe ele însele. Femeile înțeleg cel mai bine rostul oglinzii, care coincide cu rostul unei autentice pagini de jurnal. Pentru femeie, a avea o oglindă înseamnă a avea mereu curiozitatea de a-și căuta /controla/măsura identitatea.
O curiozitate ce nu poate fi despărțită de nevoia de a REFLECTA la cum arăți, ce se întâmplă cu tine/ce ești și ce poți deveni. Mă oglindesc, deci gândesc. Mă oglindesc, deci povestesc.

„Jurnal de România” este un proiect multidisciplinar care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul. Toate materialele sunt documentate jurnalistic din perspectiva antropologico-vizuală a comunităților privite din unghiul actorilor care locuiesc și activează acolo.

Carmen Lidia Vidu: „Vreau să văd cum arată România mai puțin turistică și mai puțin televizată, mă interesează o viață normală, dar a unor oameni mai puțin simpli, adică a unor oameni de cultură. Combinația de actor, viața din spatele scenei și orașele României poate genera o imagine și un discurs aparte, profund și totuși ușor de digerat. E un punct de vedere asupra României 2017, o țară în care sunt multe tensiuni, în care teatrul cunoaște mai mult ca oricând lupte interne și în care viața de zi cu zi e măcinată de probleme sociale, politice și culturale. Spectacolul de teatru se dorește a fi un vehicul de comunicare.”

Durata spectacolului: 1h 20m
Spectacol nerecomandat copiilor sub 13 ani

ACTORI: Mirela Pană, Lana Moscaliuc,Turchian Guzin Nasurla, Laura Iordan Adrian, Alina Mantu, Florina Stănculeț

REGIA ARTISTICĂ: Carmen Lidia Vidu

SCENOGRAFIE: Lăcrămioara Dumitrașcu

COREGRAFIE: Cristiana Drăgan

MONTAJ VIDEO: Cristina Baciu

FOTOGRAFIE: Cristina Baciu

COSTUME: Lăcrămioara Dumitrașcu

Articole recente