Joi 3 aprilie începe a doua ediție JAZZ IN CHURCH Festival ce are loc în Biserica Luterană, București. Timp de 4 zile, publicul meloman are ocazia să asculte și să vadă live o selecție eclectică de artiști europeni formată din cântăreți de jazz consacrați, tineri muzicieni în plină ascensiune precum și proiecte muzicale create special pentru JAZZ IN CHURCH.

 

Fiecare seară de festival va îmbina în mod elegant aparițiile muzicienilor consacrați și de mult așteptați în România precum Michel Portal, unul dintre părinții jazz-ului modern, Markus Stockhausen, ce are în repertoriu proiecte muzicale create special pentru ambianța bisericii sau Irene Schweizer și Pierre Favre, cei doi maeștri ai improvizației libere și unul dintre cele mai longevive parteneriate în jazz, datând din 1966.

 

Spiritul tânăr din JAZZ IN CHURCH va fi reprezentat de Zsofia Boros – o adevărată inovatoare a concertelor de chitară, Vincent Peirani, care a fost declarat de revista Jazz Magazine artistul francez al anului 2013, Marcin Masecki și Pawel Szamburski cu un program din muzica lui Arvo Part și Angelo Badalamenti precum și românii Mihai Balabas și Călin Torsan, aflați la prima lor colaborare.

 

Festivalul se va încheia alături de Stefano Battaglia și Michele Rabbia – un duo de o forță uimitoare, doi dintre cei mai căutați, cunoscuți și consacrați muzicieni peninsulari ai noului val muzical european.

 

Una dintre marile suprize ale Festivalului este proiectul muzical prezentat în premieră de britanicul Ambrose Field pentru vocea lui John Potter, susținută de un cvartet de coarde.

 

Program JAZZ IN CHURCH: 

Joi 3 aprilie: 

ora 19.00: Zsofia Boros (chitară) – Ungaria

ora 20.00: Michel Portal (clarinet, saxofoane)/ Vincent Peirani (acordeon) – Franța

 Vineri 4 aprilie: 

ora 19.00: Marcin Masecki (pian)/ Pawel Szamburski (clarinet) – Polonia

ora 20.00: Ambrose Field (compoziție)/ John Potter (voce) & String QUARTET -Marea

Britanie/România

Sâmbătă 5 aprilie: 

ora 19.00: Markus Stockhausen (trompetă)/ Tara Bouman (clarinet bas) – Germania

ora 20.00: Irene Schweizer (pian)/ Pierre Favre (tobe percuție) – Elveția

 Duminică 6 aprilie: 

ora 19.00: Mihai Balabas (chitară)/ Călin Torsan (instrumente de suflat) – România

ora 20.00: Stefano Battaglia (pian)/ Michele Rabbia (percuție) – Italia

 

Biletele și abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro și în rețelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo și în librăriile Humanitas și Cărturești. Prețul unui bilet este de 75 lei pe seară sau 225 lei abonament pentru cele 4 seri.

 

Coproducător: ARCUB 

Parteneri: Institutul Francez, Ambasada Elveției, Institutul Polonez, British Council, Institutul Ballasi, Goethe Institut, Institutul Italian de Cultură “Vito Grasso” din București, Primăria Sectorului 1, ProHelvetia, Kawai, Green Hours, La Copac, Andante Music

Sponsori: Holcim, Mobifin, Swiss Found, Geberit, Dulux, IQest, Golden Tulip Victoria Bucharest, Rubin Meyer Doru Trandafir, Best Print

Parteneri media: Dilema Veche, All About Jazz, Jazz Near You, Jazzcompas, Zeppelin, Postmodern, Cărturești, 7 seri

 

Despre JAZZ.RO 

Înfiinţată în anul 2011, JAZZ.RO este asociaţia culturală care îşi propune să descopere şi să promoveze jazz-ul european în România şi jazz-ul românesc în străinătate. JAZZ.RO este, de asemenea, o platformă pentru comunitatea de jazz din România menită să promoveze tineri artişti în deschiderea fiecărui concert. Printre proiectele implementate de JAZZ.RO se numără: Festivalul Jazz in Church (proiect unic în România, derulat, cu casă închisă, între 21 și 24 martie 2013, la Biserica Luterană din București), Modern Solo Piano – în cadrul căruia au evoluat pe scenele bucureștene reputați muzicieni internaționali, precum Bugge Wesseltoft, Vassilis Tsabropoulos, Leszek Mozdzer și Nik Baertsch, The Art of Trio (Anouar Brahem), JAZZ.RO Workshop (Nik Baertsch, Francois Couturier) și JAZZ.RO Concert (Anouar Brahem, Jack DeJohnette Group). O iniţiativă de asemenea în premieră în România este reprezentată de programul JAZZ FOR KIDS, atât de bine primit de copii şi în aceeaşi măsură de părinţi.

Mai multe informaţii pe www.jazz.ro, www.facebook.com/jazz.romania