ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi Revista Jazz Compas continuă aventura jazzului din Capitală! Sâmbătă 29 martie, la Sala ARCUB, au loc două concerte în aceeaşi seară: JAZZAPPELLA – My Butterfly (de la ora 20:00) şi CRISTIAN SOLEANU – The Art of Quartet (de la ora 21:30).

Reunind cinci tineri muzicieni talentaţi (Ana-Cristina Leonte, Ana Băncescu, Bogdan Tudor, Elena Moroşanu, Zoltan Andras), JAZZAPPELLA este singurul grup vocal de jazz din România, care cântă à cappella. Repertoriul abordat este foarte divers, de la jazzul clasic şi contemporan, până la hit-uri pop, şansonete, colinde sau teme celebre din muzica de film. Calităţile interpretative ale membrilor grupului au fost apreciate atât de public, cât şi de critica de specialitate datorită aranjamentelor muzicale admirabile şi a fanteziei cu care improvizează.

Condus de redutabilul saxofonist Cristian Soleanu şi avându-l ca baterist de referinţă, lider de grup şi educator pe Vlad Popescu, Cristian Soleanu Quartet, din care mai fac parte chitaristul Sorin Romanescu şi mai tânărul Adrian Stoenescu (orgă Hammond), propune o combinaţie sonoră inedită atât din punctul de vedere al instrumentaţiei, cât şi din punctul de vedere al concepţiei muzicale. Experienţa celor patru artişti se reflectă în muzica grupului, care include compoziţii proprii cu influenţe din zone stilistice precum jazz-funk, drum’n’bass sau rock, unite însă de dragostea comună pentru tradiţia jazzului şi a improvizaţiei în acest spirit.

Aşa cum se poate deduce din titlul sugestiv, concertul My Butterfly, susţinut de JAZZAPELLA, anunţă venirea primăverii. La rândul său,The Art of Quartet, un proiect care reuneşte câţiva dintre muzicienii de top de pe scena de jazz de la noi, îşi justifică pe deplin numele prin performanţa artiştilor prezenţi pe scena Sălii ARCUB.

Accesul la eveniment se va face începând cu ora 19.30. Participanţii vor putea câştiga premii surpriză prin tragere la sorţi în seara Jazz Compas Live. Detalii pe pagina Facebook Jazz Compas sau la http://www.jazzcompas.com

Eveniment organizat de ARCUB-Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi revista Jazz Compas.

Cumpără BILETE ONLINE

Articole recente