Cu ocazia sărbătorii Sfântului Patrick, ArCuB în parteneriat cu Ambasada Irlandei la Bucureşti vă prezintă un spectacol inedit de muzică şi dans tradiţional irlandez, ce va avea loc sâmbătă 16 martie la ora 19.00.

Vor susţine recitaluri muzicienii irlandezi: Córas şi Aoife Dermody.

 

La spectacolul de muzică și dans tradițional irlandez vor mai participa şi 40 de dansatori, veniți din toată țara, care fie sunt membri ai școlii de dans irlandez Anne-Marie Cunningham Dance Academy România, fie sunt participanți la workshop-urile susținute în țară și în străinătate de către veterana Riverdance, Anne-Marie Cunningham și profesorii instruiți de aceasta.

 

Córas & Aoife Dermody 

Formaţia reuneşte unii dintre cei mai talentaţi tineri interpreţi de muzică tradiţională irlandeză. Córas (numele vine de la cuvântul irlandez sistem’) este o formaţie compusă din patru membri care cântă la chitară, vioară, flaut şi bodhrán. Córas revin pentru a doua oară în Bucureşti pentru a sărbători alături de noi Ziua Sfântului Patrick.

Aoife Dermody este o tânără solistă ce va încânta publicul cu o serie de balade irlandeze. Prin talentul său, Aoife aduce un suflu nou cântecelor tradiţionale irlandeze.

 

Anne-Marie Cunningham (Bleckmann)

A început să practice dansul irlandez de la vârsta de patru ani, iar după multe participări la diferite concursuri specifice devine membră a trupei Riverdance, pentru ca ulterior să ajungă unul dintre primii instructori de dans irlandez care își va deschide o școală în Europa Continentală, cu sediul central în Salzburg, Austria. Astăzi, sediile AMC Dance Academy se găsesc în Polonia, Cehia, Germania inclusiv în România; prima școală de dans irlandez fiind deschisă la București, în septembrie 2008, cu ajutorul lui Dan Popovici.

 

Irish Way

Trupa de dans irlandez Irish Way, formată din dansatori ai școlii Anne Marie Cunningham Dance Academy București și Bacău, are o experiență de 5 ani de activitate, participări la concursuri și campionate europene. România a fost reprezentată pentru prima dată, în anul 2012, la campionatul mondial de dans irlandez, din Belfast, de către Sorin Sighinaș, profesor și coregraf al trupei, membru-participant în cadrul spectacolului Take The Floor 2012, organizat în parteneriat cu Riverdance, Dublin.

 

Tír na nÓg

Trupa Tír na nÓg a luat ființă în septembrie 2011, din pasiunea comună pentru dans irlandez, a mai multor cursanți ai școlii Anne-Marie Cunningham Dance Academy Miercurea-Ciuc (participanți și medaliați în cadrul campionatului european din Salzburg 2012) cu scopul practicării și promovării acestui tip de dans. Numele trupei a fost ales din mitologia celtică, Tír na nÓg însemnând „tărâmul tinereții fără bătrânețe și vieții fără de moarte”. 

 

The Sky

The Sky este prima trupă din România care a introdus dansul irlandez pe scenele din țară. Multiplă laureată național și internațional la diverse concursuri de dans, The Sky a fost inființată ca formație de dans modern în cadrul Casei de Cultură a Studenților din Iași în iunie 1999, de către actualul coregraf și instructor Ștefan Iulian Adrian, acesta introducând din aprilie 2002, în repertoriul artistic al formației, noi stiluri de dans printre care și cel irlandez.

 

 

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro.

Preţ: 35,00 lei (Categoria I) şi de 26,50 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de bilete ArCuB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15,90 lei.

 

Parteneri media: TV City, Radio România Cultural, Radio Bucureşti FM, RFI România, 24 FUN, Şapte Seri, Spectacular Media, mediaTRUST Romania, Ring, BeWhere, RATB, Cărtureşti.

Parteneri media online: Port.ro, metropotam.ro, 4arte.ro, modernism.ro, Teatral.ro, iConcert, yorick.ro,  goingout.ro, hipmag.ro, inoras.ro, urban.ro, orasulm.eu, urbo.ro, diseara.ro, hotcity.ro, bigcitylife.ro.

 

http://www.stpatricksfestival.ro/

 

Articole recente