INSULA PRIETENIEI
Sâmbătă, 9 decembrie, și duminică, 10 decembrie, în cadrul proiectului Insula Prieteniei au avut loc activitățile de coeziune comunitară, mai precis o serie de ateliere creative gratuite pentru adulți și copii.
Astfel, sâmbătă, începând cu ora 11:00, s-a desfășurat un atelier de reciclare creativă pentru copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, care au fost învățați de pedagogul Claudia Nedelcu (metoda Waldorf) să facă și să desfacă decorațiuni aurite sau minunat parfumate pentru Crăciun, din elemente naturale (nuci, castane, portocale, cuișoare, conuri și semințe). Tot sâmbătă, părinții, coordonați de arhitectul Vlad Sadici, au participat la un workshop de bricolaj, la care au învățat să construiască băncuțe și scaune simple din lemn.
Duminică, 10 decembrie, de la ora 11:00, psihologul Maria Constantinescu a ținut un atelier de pictură de mandale pe tema semnificației numelor străzilor care înconjoară Insula Prieteniei (cutezător, năzuință, prietenie, în-trecere, rodul pământului).
Proiectul Insula Prieteniei s-a născut din dorința de consolidare a relațiilor comunitare prin activități de educație civică și creativă pentru copii și adulți. Proiectul este rodul muncii unui grup de inițiativă civică care a aplicat și a câștigat finanțarea oferită de PMB prin ARCUB în cadrul Programului de microgranturi pentru proiectele comunitare 2017.
Principalul scop practic al proiectului este crearea unui spațiu de interacțiune comunitară care să promoveze un stil de viață sustenabil și să ofere o alternativă de educație creativă pentru copiii și pentru adulții din cartier. În plus se urmărește și nașterea unei comunități care vizează în mod special familiile monoparentale care să-și ofere sprijin reciproc în creșterea și educarea copiilor. Obiectivele sunt în principal conștientizarea necesității de reducere a consumului și experimentarea unui model de bună practică prin intermediul activităților de reciclare creativă propuse în ateliere specifice. Un alt obiectiv important este reactivarea identității cartierului, înființat în urmă cu cinci decenii pe baza acelorași principii. Astfel se dorește recuperarea simțului identității și a solidarității comunitare. Nu în ultimul rând, proiectul vizează igienizarea și revitalizarea unui spațiu public comunitar, abandonat până acum.
Pentru mai multe detalii puteți consulta pagina de Facebook: Insula Prieteniei.
Grupul de inițiativă a proiectului Insula Prieteniei