FRANCESCO AGNELLO, unul dintre cei mai apreciati compozitori si percutionisti europeni, este la Bucureşti, invitat de Asociatia UMA ED ROMANIA, pentru a coordona un performance audiovizual interactiv, la care participa 20 de elevi.

 

Acestia exploreaza, posibilităţi de interacţiune a sunetului cu imaginea, prin percuţie, hang si new media. O parte din instrumentele de percuţie şi materialele vizuale sunt create în timpul atelierului. Participanţii au ocazia să se “joace” folosind HANG-ul, un instrument muzical al sec XXI, de o calitate sonoră revoluţionară. Atelierul este coordonat de Francesco Agnello (Franţa), Alexandru Buzea si Tudor D Popescu – pentru partea de ritm, percuţie si HANG, Goran Mihailov, Sorin Baican si Ion Cotenescu pentru partea de tehnologie interactivă/new media. Atelierul se desfasoara la Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”, in perioada 1 – 10 iunie 2012.

 

Rezultatul creaţiei în grup se va concretiza într-un SPECTACOL susţinut de cei 20 de elevi, acompaniaţi la hang de Francesco Agnello. În paralel, lumini care explodează cu ritmul, proiecţii care accentuează atmosfera muzicii, filmări şi montaj live vor conduce la o experienţă senzorială completă. Un format inedit care încurajează experimentul artistic, transferul de emoţii, creaţia în grup şi distracţia.

Francesco Agnello lucrează în teatru cu regizori precum Eugenio Barba şi compania lui “Odin Teatret”, Pippo Delbono şi Peter Brook. În paralel, el a dezvoltat în Paris un program educaţional privind percuţia, urmat de mai mult de 900 000 de elevi.

 

SPECTACOL PERCUTIE, NEW MEDIA si HANG

Data: 10.06.2011 Locatia: Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”– Foaier Ora : 16.30 – 17.30. Intrarea este gratuita!

 

Francesco Agnello va susţine un recital la hang in cadrul BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL, eveniment organizat de ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Data: sambata 9.06.2012 Locatia: Piaţa „George Enescu” Ora: 19.00 – 19.40.           

 

Asociatia UMA ED România, asociaţie de educaţie audiovizuală şi comunicare prin artă, profesională, autonomă şi non-profit, înfiinţată pentru o perioadă nedeterminată. Asociaţia dezvoltă la nivel naţional primul şi singurul program de educaţie preuniversitară prin mijloace audiovizuale – “UMA”, care se adresează elevilor dezavantajaţi social sau aparţinând minorităţilor culturale. Workshop-urile susţinute până acum sunt deja o constantă în peisajul educational şi socio-cultural românesc.

 

Proiectul este finanţat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional.