ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează în avans misterul feminității printr-un concert inedit din seria DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC: GILLES APAP & DIANA KETLER. Pe 7 martie de la ora 19:30, în atmosfera intimă a Hanului Gabroveni (Str. Lipscani nr. 84-90), iubitorii muzicii clasice vor primi un cadou fascinant, construit prin acordurile de vioară și pian ale celor doi artiști cunoscuți la nivel internațional.

Program

Franz Schubert – Sonatine for Violin and Piano in D Major, D384

  1. Allegro Molto
  2. Andante

III. Allegro Vivace

 

Leoš Janáček – Sonata for Violin and Piano JW VII/7

  1. Con moto
  2. Ballada

III. Allegretto

  1. Adagio

——————————————-

Claude Debussy – Sonata for Violin and Piano in G minor, L 140

  1. Allegro Vivo
  2. Intermède: Fantasque e léger

III. Finale: Très animé

 

Maurice Ravel – Tzigane, rhapsodie de concert

Bonus: improvizații surpriză à  la Gilles Apap!

 

Apreciat de Yehudi Menuhin drept un adevărat violonist al secolului XXI, Gilles Apap (vioară) este un muzician clasic, foarte solicitat în calitate de solist, alături de orchestre din lumea întreagă. Artistul s-a făcut remarcat prin prin capacitatea de a integra în repertoriul său o mare varietate de genuri muzicale pentru că Gilles nu se rezumă doar la a trece dincolo de frontiere, ci construiește cu mult talent punți între stiluri precum American oldtime, Irish și chiar jucăușa muzică a romilor, respectând standardele unui repertoriu clasic.

Ca solist, Gilles a evoluat alături de Orchestra Simfonică din Berlin, Orchestra Simfonică din Berna, Filarmonica Israelului, Filarmonica din San Francisco, Orchestra Simfonică din Istanbul, Orchestra Simfonică Ungară, Orchestra de Cameră din Geneva, Orchestra din Île-de-France, Orchestra Națională Rusă, Filarmonica din Dresden, Orchestrele Simfonice din Vancouver și Winnipeg, Tokyo Mozart Players, Filarmonica din Boston, precum și multe altele. Dincolo de performanțele sale interpretative, Gilles Apap este apreciat pentru atelierele sale și cursurile master susținute în cadrul a numeroase instituții de prestigiu, cum ar fi Academia de Muzică de Vest și Universitatea Indiana din Statele Unite ale Americii, Academia de Muzică din Malmo (Suedia), La Grenier de la Mothe (Franța), Universitatea Lisabona din Portugalia, Conservatorul din Geneva (Elveția), Mark O’Connor Fiddle Camp sau Festivalul Aguascalientes din Mexic.

Diana Ketler (pian) provine dintr-o renumită familie de muzicieni din Riga și a început  studiul pianului la vârsta de cinci ani, debutând la 11 ani sub bagheta cunoscutului dirijor Vassily Sinaisky. Ca solistă şi muziciană de cameră a avut concerte în aproape toate ţările europene, Japonia, Canada, America şi Rusia cu orchestre precum Filarmonica de Cameră din Salzburg, Münchener Bachorchester, Orchestrele de Cameră din Kobe, München și Riga și Orchestra Națională Sinfonică Letonă.

A susținut recitaluri în săli renumite precum Glenn Gould Studios din Toronto, South Bank din Londra, Bridgewater Hall din Manchester, Tokio Opera City Hall, Suntory Hall sau la Osaka Symphony Hall. Diana este invitată regulat la Festivaluri precum cel din Lucerna, la Wiener Festwochen, Festivalul Gstaad Musiksommer, Festivalul de Muzică de Cameră din Oxford sau Elverum Festspiele și concertează regulat în întreaga lume ca membru al Ansamblului Raro. În sezonul 2009/2010 a debutat la Musashino Hall din Tokio, la Konzerthaus şi Musikverein din Viena şi la Carnegie Hall din New York. Fiind director artistic al festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Germania din 2004 şi director artistic al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, Diana este din 2001 profesoară de pian la Royal Academy of Music din Londra.

DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC reprezintă prima serie de concerte de muzică de cameră cu participare internațională din București. Programul se va desfășura până în mai 2016 și va avea câte o reprezentație în fiecare lună.