29.05.2015-21.06.2015, Sala ARCUB

Aflat deja la ediţia a  XIX-a PRO-PIANO este un concurs internaţional de pian desfăşurat în România, iniţiat şi organizat  de o Fundaţie Culturală Pro-Piano România sprijinită de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB. Concursul este destinat copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 6-30 ani. Păstrănd o tradiţie care întruneşte deja ani buni, şi în acest an, concursul cuprinde 2 secţiuni: interpretare si creatie (compozitie muzicala).

 

Festivalul şi Concursul Internaţional PRO- PIANO ROMÂNIA  cuprinde două secţiuni:

I. Festivalul Prietenii Muzicii/ PRO PIANO-ROMÂNIA- ediţia a VIII-a,  29-31 mai 2015. 

II. Concursul internaţional PRO PIANO- ROMÂNIA, Ediţia a XIX-a, 16 – 21 iunie 2015, ambele secţiuni se vor desfăşura  la Sala ARCUB (Batişte 14).    

 

Festivalul  “Prietenii Muzicii / PRO PIANO-ROMÂNIA”

Festivalul este o modalitate de promovare şi stimulare a copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 5 -18 ani care studiaza pianul, fie în învătămîntul de stat, fie în cel particular. Este o activitate culturală importantă, cu caracter puternic formativ pentru cei de mai sus, contribuind la dezvoltarea proceselor superioare audio-mentale. Este şi o alternativă plăcută de ocupare a timpului lor liber, în detrimentul influenţelor nocive ale străzii(absenteism, vagabondaj, violenţă, droguri).

 

Concursul Internaţional PRO PANO- ROMÂNIA

Concursul PRO-PIANO, ca orice competiţie este un barometru important în activitatea artistică a tinerilor interpreţi si compozitori, a profesorilor lor şi implicit al şcolilor pianistice si de compozitie participante, confirmând sau infirmând nivelul şi valabilitatea actului pedagogic.

Pentru a depista şi a selecţiona noi talente interpretative si componistice, dar şi pentru lansarea unor talente în viaţa muzicală naţională şi mai ales internaţională concursul va beneficia de un juriu competent şi prestigios al acestui domeniu.

 

Proiectul  este produs  Fundaţia Culturală Pro-Piano România şi ARCUB  şi se va desfăşura la Sala ARCUB (Batişte 14)  în perioada  29 -31 mai şi 16 – 21 iunie 2015.