Organizat de UNITER, Ministerul Culturii, Primăria municipiului Bucureşti şi ARCUB, Festivalul Naţional de Teatru va avea loc în perioada 24 octombrie – 2 noiembrie 2014.

 

Directorul artistic al Festivalului este criticul de teatru Marina Constantinescu, ce preia, pentru a doua oară, direcţia evenimentului.

 

Încă din perioada primului său mandat (2005 – 2007), Marina Constantinescu a insistat asupra dezvoltării structurii Festivalului Naţional de Teatru, aşa încât, de atunci, acesta şi-a fixat durata de desfăşurare (10 zile) şi a câştigat componenta internaţională, importantă pentru un festival care, chiar dacă nu e competitiv, este spaţiul de întâlnire şi dialog pentru creatorii care pot influenţa mişcări teatrale.

 

Publicul din Bucureşti a putut urmări, în acea perioadă, spectacole din ţară şi din străinătate reunite în jurul temei centrale: Regizorul.

 

Festivalul Naţional de Teatru a câştigat în vizibilitate şi impact pentru că deschiderea internaţională a însemnat nu numai o reflectare pertinentă a fenomentului teatral românesc, cît, mai ales, contacte directe între creatori, producători, artişti, directori de festivaluri, care au generat diferite alte proiecte.

 

După şapte ani, timp în care Festivalul s-a deschis mult publicului şi a traversat crize financiare şi nu numai, acesta se pregăteşte pentru o nouă formă de dialog şi comunicare, sperând în vremuri mai bune şi mai darnice.

 

Click aici pentru a vedea selecţia oficială pentru cea de-a 24-a ediţie!

Vezi Comunicatul de presă – D\’ale noastre – Caragiale și magia coregrafică a lui Gigi Căciuleanu

Vezi Comunicatul de presă – Maia Morgenstern: „Mi-aş dori să fiu ţinută minte ca actriţă. Atât!“

Vezi Spotul Oficial al FNT 2014

Lansări de carte la Ceainăria ARCUB

Lansări de carte din alte spații din FNT

 

Detalii: www.fnt.ro