Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street! #11

Perioada: 12-14 iulie 2019

Locaţii: Piața Universității, Piața „George Enescu”, Piața Revoluției, Piațeta Teatrului Odeon, Calea Victoriei și Centrul Istoric – Piața „Sfântul Anton”, Piața Roma, strada Franceză, strada Lipscani, strada Gabroveni

Între 12 și 14 iulie, 200 de artiști internaționali au adus la cea de-a unsprezecea ediție a festivalului de teatru de stradă din București spectacole premiate, numere interactive, ateliere pentru copii, acrobații, jonglerii, parade, reprezentații de dans contemporan și, în premieră, demonstrații de freerunning pe acoperișurile orașului.

În deschiderea FITSB #11, artiștii francezi de la compania La Fabrique Royale au prezentat, în exclusivitate, spectacolul de free-running „Punctul Zero / Zéro Degré”, creat special pentru festivalul de la București. Artiștii de free-running s-au deplasat de pe un acoperiș pe altul, sfidând gravitația, pe un traseu spectaculos care a început din Piața „George Enescu”, a continuat cu Bi-blioteca Centrală Universitară „Carol I”, clădirea Academiei Center, Grand Hotel Continental, Hotel Novotel, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, Hotel Ramada și Teatrul Odeon.

Locația centrală pe parcursul celor trei zile de festival a fost Piața Universității și a găzduit reprezentații de samba, de muzică scoțiană și de fanfară, numere de acrobație ale stegarilor italieni, dar și artiști pe catalige, spectacole mobile cu personaje fantastice și spectacole de dans contemporan combinat cu elemente de circ.

Piața Revoluției a devenit scena spectacolului de acrobație aeriană „Magnolia”, adus la București de compania germană Sol’Air. În Piața „George Enescu” au fost programate ateliere pentru copii, mai multe reprezentații ale spectacolului de dans contemporan „Captivi” din Marea Britanie și spectacolul de statui vivante „Istoria dansului” adus de Teatrul Masca. În Centrul Istoric, Piața Roma a fost scena artiștilor olandezi de la MaTTo Streettheater, Strada Lipscani a fost locația spectacolului din Franța „Marea frază / La Grande Phrase”. Alte locații B-FIT in the Street! din Centrul istoric au fost strada Franceză, Piața „Sfântul Anton” și strada Gabroveni, care au fost animate de muzicanții Fanfarei Bedizzole din Italia, Fanfarei indiene din Ma-rea Britanie, Barbarossa Samba Group din România. Nu au lipsit jongleriile cu focul ale artiștilor români Drum’n’Fire, spectaco-le de acrobație din Spania și artiști pe catalige din Franța și Italia.

Penultima zi de festival a adunat artiștii ediției FITSB 2019 într-o paradă festivă ce a străbătut centrul orașului via Calea Victo-riei și Bulevardul Regina Elisabeta. Ultima zi de festival a marcat și finalul Sezonului România-Franța, cu un program eclectic de spectacole de teatru de stradă în cele nouă locații cheie din București. Artiștii francezi de free-running au avut o ultimă reprezentație a spectacolului „Punctul Zero / Zéro Degré” pe Calea Victoriei, iar acrobații renumitei companii franceze Remue Ménage au încheiat programul cu două spectacole în Piața Universității (spectacolul „Păsările Flamingo”) și în Centrul istoric, pe strada Lipscani (spectacolul „Jucăriile”).

Programul complet: www.fitsb.ro @ www.arcub.ro

Urmăriți-ne pe Facebook https://www.facebook.com/BFITintheStreet/

Eveniment Facebook ◉https://www.facebook.com/events/2289672481307513/

#bucurestidinpovesti

Evenimentul face parte din programul Sezonul România – Franța

 

Partener: Peugeot

Parteneri media: RRC, RFI, București FM