Între 16 si 20 iunie, Teatrul Masca organizează cea de-a 6-a ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante, care va avea loc în trei spații diferite: Casa Filipescu-Cesianu (16 iunie), Parcul Crângași (17-18 iunie) și Parcul Al. I. Cuza (19-20 iunie).

Deschiderea festivalului va avea loc joi, 16 iunie, la ora 20:00, și va fi marcată de un moment inedit: Noaptea Statuilor Vivante în Grădina Casei Filipescu – Cesianu, un eveniment cu zeci de actori ce vor da viață unei lumi cosmopolite, formate din personaje cu povești din toate timpurile. „Soldații de teracotă”, „Frida Kahlo”, „Confucius”, „Rică, fante de Obor”, „Brâncuși” și „Casanova” sunt doar câteva dintre personajele care își vor spune poveștile în fața spectatorilor la debutul acestui eveniment.

Festivalul va reuni peste 40 de statui vivante prezentate în premieră de Teatrul Masca şi 20 de invitaţi străini din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia şi Rusia. Dintre acestea, două îl vor omagia pe sculptorul Constantin Brâncuși. Serile de festival vor fi încheiate prin spectacole ale Teatrului Masca realizate în tehnica statuii si a tablourilor vivante – „Zidul” şi „Arca lui Lenin”, spectacole care au fost prezentate recent și la Festivalul Internațional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street!, organizat de ARCUB.

„Ediţia din acest an a festivalului va fi o manifestare puternică şi care, suntem siguri, va avea un imens impact. Bucureştiul se număra printre puţinele capitale din lume în care statuia vivantă are un astfel de eveniment. De altfel, prin acest eveniment internațional, Teatrul Masca sprijină Proiectul Bucureşti 2021, Capitală Europeană a Culturii”, spune Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca.

Program:
Casa Filipescu Cesianu (Calea Victoriei) – 16 iunie – orele 20:00-22:00
Parcul Crângași – 17-18 iunie – orele 17:00-22:00
Parcul Al. I Cuza – 19-20 iunie – orele 16:00-22:00

Evenimentele se desfășoară în aer liber, iar accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit. Programul complet este disponibil aici.

 

Vezi EVENT FACEBOOK