Festivalul Internaţional Shakespeare, ajuns la cea de-a şaptea ediţie, se va desfăşura în perioada 23 aprilie – 9 mai 2010 la Craiova şi la Bucureşti. Tema acestei ediţii este Constelaţia Hamlet.
ArCuB
susţine cele două reprezentaţii ale Teatrului Schaubϋhne Berlin ce vor avea loc în deschiderea evenimentului, la Teatrul Naţional, Sala Mare, pe 24 şi 25 aprilie, orele 19.00.

 

Coşmarul Hamlet  – o viziune neîmblânzită asupra vieţii şi a morţii.

 

Hamlet înnebuneşte. Tatăl său moare în mod neaşteptat, datorită unei boli stranii, mama sa se căsătoreşte cu fratele fostului soţ la nici o lună după moartea acestuia. Hamlet începe să aibă viziuni la ceas de noapte, în care spiritul tatălui său îi spune că a fost ucis de propriul frate şi îi cere să îl răzbune. Pentru Hamlet întreaga lume devine o uriaşă mlaştină în care justiţiarul se transform în pradă. Dorinţa şi sexualitatea devin un abis ameninţător în care prinţul Danemarcei se afundă treptat. Incapabil să lupte cu cinicele jocuri ale puterii, Hamlet devine victima propriei sale agresivităţi.
 

 

Crimă, dezamăgire, manipulare, întuneric, fantasme, deghizare, complot.

 

Toate aceste ingrediente sunt amestecate cu precizie de regizorul Thomas Ostermeier şi dramaturgul său Marius von Mayenburg, într-un spectacol greu de uitat. Veţi vedea un Hamlet diferit de eroul romantic obişnuit, într-o decor spectaculos semnat de Jan Pappelbaum.

 

Pe aceasta pagină puteţi viziona poze de la repetiţii.

 

Conferinta de presa

 

Vezi comunicatul, detalii despre spectacole şi bilete

 

Vezi video