Fundaţia Culturală „PRO PIANO-ROMÂNIA” în parteneriat cu ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti derulează în luna iunie două proiecte majore, care se adresează copiilor şi tinerilor muzicieni-pianişti:

 

Primul proiect este Festivalul „Prietenii muzicii / PRO PIANO-ROMÂNIA” – ediţia a VIII-a, ce se va desfăşura între 7 – 9 iunie 2010 la Institutul Francez, Sala „Elvira Popescu”.
Al doilea proiect este Concursul Internaţional ”PRO PIANO-ROMÂNIA” – ediţia a XIV-a, ce se va desfăşura între 15 – 20 iunie 2010.

 

 

Festivalul „Prietenii Muzicii” se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 5 -18 ani, care studiază pianul în şcoli de specialitate din învăţământul de stat sau din cel particular şi este structurat în trei secţiuni: A (pentru cei din învăţământul de stat), B (pentru cei care provin din învăţământul particular) şi C (ansamblu la 4 mâini). Fiecare din primele 2  secţiuni cuprinde 12 categorii (fiecare categorie fiind corespunzătoare anului de naştere al participanţilor).
Concursul  Internaţional „PRO PIANO-ROMÂNIA” se adresează tinerilor pianişti, cu vârste cuprinse între 6 – 30 ani. Numărul participanţilor, de la prima ediţie până la actuala ediţie, a fost de cca. 2000, proveniţi atât din ţară cât şi din alte 25 de ţări.

Concursul este structurat în 4 secţiuni (pe criterii de vârstă) şi este diferit ca prezentare şi desfăşurare:
A. Pentru cei născuţi între anii 2004 – 2000. Cuprinde 4 categorii şi se desfăşoară într-o singură etapă, cu repertoriu stabilit prin regulament.
B. Pentru cei născuţi între anii 1999 – 1991. Cuprinde 8 categorii şi se desfăşoară în 2 etape (prima eliminatorie).
C. Pentru cei născuţi între anii 1990 – 1980. Cuprinde 3 etape (primele 2 eliminatorii).
D. Ansamblu la 4 mâini. Cuprinde o singură etapă.

 

Premiile pentru fiecare categorie constau în Diplome pentru premiul I, II, III, IV, şi V (după caz), premii speciale, premiile sponsorilor, Medalii (de aur, argint, bronz), Insigne, premii în bani.

Mai multe detalii găsiţi pe site-ul:  www.propiano.ro