Cu două piese selectate în 2017 la Festivalului Național de Teatru, ARCUB este și unul din cele 16 spații din București care găzduiesc, în această lună, evenimentele celei de-a 27-a ediții FNT. În octombrie, pe lângă reprezentațiile Artists Talk (20, 21 octombrie) și București. Instalație umană (22, 28 octombrie), ARCUB găzduiește, în cadrul FNT 2017, una dintre expozițiile festivalului, Happiness de Dimitra Stasinoupoulou.
Artista elenă, care în 2005 atrăgea atenția criticilor cu prima ei carte de fotografie „România, dragostea mea”, este cunoscută pentru pasiunea sa de a surprinde în imagini locuri și oameni „uitați de lume”. Vernisajul expoziției Happiness, are loc la ARCUB, în a doua zi de FNT, sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 19.
Prin intermediul imaginilor expuse la ARCUB, artista Dimitra Stasinopoulou declara „Îmi doresc să împart zâmbetele cu publicul român şi să aduc zâmbete pe chipurile tuturor. […]Fotografiez ceea ce mă emoţionează; fotografiez din inimă, pentru a spune poveştile vizuale la care ţin, descoperind ce înseamnă să vezi, mai degrabă decât să priveşti. Încerc să surprind viaţa umilă pe care o ascunde nefericirea: demnitatea umană şi oprimismul. Oamenii aceştia dezavantajaţi au calităţi atât de puternice, încât condiţiile în care trăiesc sunt probleme secundare. Fotografiile expuse arată zâmbete şi fericire acolo unde te-ai aştepta mai puţin, dovadă că fericirea şi suferinţa nu depind de bogăţie sau de sărăcie, ci mai degrabă de modul cum le înţelegem. Fericirea nu înseamnă bogăţii materiale, ci ceea ce ai în suflet”.
Premiată la diverse concursuri internaționale, Dimitra Stasinopoulou este autoarea albumurilor de fotografie „Bhutan. Smiling Faces from the Roof of the World”, „India – Unity in Diversity”, „Papua New Guinea”, „Vietnam 40 Years After”. Despre începuturile sale în fotografie și crezul său artistic, Dimitra Stasinopoulou mărturisea că „Interesul pentru fotografie a venit târziu pentru mine. România a fost prima ţară care m-a inspirat să folosesc camera foto, iar pentru asta îi voi fi recunoscătoare mereu! După apariţia primei mele cărţi despre România, am început să călătoresc în locuri îndepărtate şi să fotografiez oameni cu stiluri de viaţă diferite de cel occidental, ale căror existenţe urmează un cu totul alt curs. Surprinsă constant de spiritul şi ospitalitatea celor care au atât de puţin, am încercat să documentez o abordare demnă a vieţii şi să surprind imagini ale unor culturi fragile şi oameni marginalizaţi. Prin fotografie nu putem schimba lumea, dar putem schimba minţile, putem atinge inimile şi le putem da o voce acelora neauziţi”.
Expoziția de fotografie Happiness de la ARCUB este organizată de Festivalul Național de Teatru 2017 și poate fi vizitată pe toată durata festivalului, din 22 până în 30 octombrie, în spațiul ARCUB de pe strada Lipscani 84 – 90, Sala Lipscani, zilnic, între orele 10 – 22.