Începând cu 14 octombrie în Piața Universității din București va fi prezentată expoziția plenară intitulată „Drumuri spre 1989. Europa Centrală și de Est 1939-1989”. Expoziția, pregătită de către istoricii din cadrul Rețelei Europene Memorie și Solidaritate prezintă procesul complicat al eliberării acestei părți a Europe de sub dictatura comunistă. Evenimentul este un element al campaniei sociale și educaționale „Freedom Express”, realizate de către REMS în colaborare cu Ministerul Culturii din România și Ministerele Culturii din Polonia, Germania, Slovacia și Ungaria.
Deschiderea oficială a expoziției va avea loc pe 14 octombrie la ora 14:00 în Piața Universității, în prezența doamnei Irina Cajal-Marin, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii al României, a ambasadorilor țărilor Rețelei în România: Excelența Sa Werner Hans Lauk, ambasadorul Republicii Federale Germania; Excelența Sa Botond Zákonyi, ambasadorul Ungariei în România; Excelența Sa Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone în România și Excelența Sa Ján Gabor, ambasadorul Republicii Slovace. Alături de profesorul Rydel, din partea REMS va ține de asemenea un discurs dr Florin Abraham.
Expoziția prezentată până acum la Berlin, Bruxelles, Varșovia, Budapesta și Viena prezintă diferitele moduri de restricționare a libertăților civice în țările din fostul bloc comunist și lupta pentru redobândirea acestora. Un loc aparte în cadrul expoziției a fost dedicat lucrurilor care unesc și dezbină memoria societăților blocului estic cu privire la evenimentele care au precedat căderea comunismului în Europa.

 

Eveniment în parteneriat.

Piața Universității, 14-31 octombrie

Detalii

EVENT FACEBOOK